...

F-pupillen zaterdag, F3, 5e klasse F528

28 februari 2015 9:00

Geert

Elf gretige spelers voor 7 veldplaatsten, droog maar koud, negen uur thuis tegen Groot Ammers F5. Groot Ammers een club in het geel, dat betekende wel dat we in het blauw-wit het veld ingingen.........een enkele voetbalmoeder werd hierdoor erg blij vanwege termei-associaties; een deel van de technische staf sprak al over forza Italia. Groot Ammers een bekende tegenstander; in het najaar werd de thuiswedstrijd gelijkspel 2-2 door een doelpunt in de 40e minuut door Florentijn. Maar dat was in de periode waarin de winning mood nog niet was gevonden. De verwachtingen na de overwinning van vorig week waren hoog gespannen. Zelfs nadat de extra 3/4 jas zich netjes had afgemeld vanwege andere verplichtingen. Een technische staf zonder externe ondersteuning dus.......als de druk maar niet te groot wordt.
De angst bij de voetbalmoeders om in dit verslag genoemd te worden was groot (of was dit schijn),op dit vroege tijdstip vrijwel compleet aanwezig werden zelfs ontspannen grapjes gemaakt...... Mooie goal-mees!! klonk meerdere malen bij het inschieten.
Oh ja er werd ook nog gevoetbald en hoe!!
Direct na de aftrap (gelukkig werd de wedstrijdbal op tijd gevonden ;-)) werd de druk naar voren door samenspel opgevoerd; verdediging en keeper Thijmen werden nauwelijks getest. Florentijn niet fit als wissel, wie zou de rol van goalgetter op zich nemen? Het duurde nog geen drie minuten of Falco speelde enkele spelers van Groot Ammers uit en stond alleen voor de keeper, vanuit een slepende beweging bedacht hij een lop die over de keeper heen ging net onder de lat...........1-0. Dit smaakte naar meer, direct werd de bal onderschept door Mees Eppinga die keurig afspeelde op Stijn die zag Falco naar voren gaan en speelde hem aan. Wederom een actie voorbij de tegenstander en de keeper, met een simpel schot voor open doel werd het direct 2-0. Enkele minuten werd Stijn gevonden in de voorwaartse beweging door op prima wijze de bal mee te nemen en de tegenstanders uit te spelen kon hij zelf afronden; binnen 7 minuten werd de 3-0 aangetekend. De eerste helft kabbelde door zonder verdere druk te zetten.
Mede door de vele wissels en zeker de koude wind werd er door de F3 nauwelijks druk gezet en werd te weinig samengespeeld. Toch werd individueel prima gespeeld. Mees Eppinga had ondanks de kou een superdag, Mees Lodewijks strooide met passes dat het een lieve lust was. Stofzuigende middenvelder Romée ruimde geregeld de bal op, lukt dat niet dan waren daar de (blauw-witte) Defenders aangevuld met Niels. Thijmen had enkele prima reddingen om het doel schoon te houden, op één tegendoelpunt na. Tevreden met de overwinning, minder tevreden dat het aantal doelpunten  niet werd opgeschroefd. Goed (samen) gespeeld kanjers van de F3!
Ondanks de overwinning blijft daarmee de druk op de technische staf hoog; zo sterk zelfs dat vanuit de voetbalmoedergroep overleg plaats vind na de wedstrijd op de Kerkstraat-locatie............ Volgende week Unitas uit, we gaan er dan weer aan werken om drie punten mee terug te nemen naar Meerkerk.