56'

D-pupillen zaterdag, D1, 3e klasse D37

14 februari 2015 12:00

Sjaak de Wild

Als het programma normaal had verlopen hadden we nu al drie wedstrijden gespeeld en wisten we ongeveer hoe onze kansen waren in de 3e klasse. Maar door de winter is dit allemaal opgeschoven en speelden we pas gisteren onze eerste wedstrijd in de nieuwe competitie. Ook gisteren waren we eigenlijk vrij, maar zowel wij als onze tegenstander Lrc D2 wilden gewoon weer lekker voetballen en dit gebeurde dus ook.

Na de 'walk-over' in de 4e klasse begint nu voor ons hopelijk het echte werk. Alles winnen is natuurlijk leuk, maar wat tegenstand en wat meer spannende wedstrijden is net zo leuk en zelfs leuker. En spannend werd het! Vooraf was het nog even spannend of Ruben kon keepen, maar een stukje tape doet wonderen en gelukkig kon hij gewoon ons doel verdedigen. Over de tegenstander wisten we vooraf dat ze het goed hadden gedaan in de najaarscompetitie. Een ploeg die weinig goals tegen krijgt en we konden ons borst dus natmaken.

Om 12.00 werd er afgetrapt en al vrij snel was duidelijk dat het een ander niveau is dan dat we gewend waren. In de beginfase moesten we duidelijk nog even wennen, ook Lrc had daar last van en het spel was dus van beide kanten niet erg goed. Lrc werd vooral gevaarlijk door de gevaarlijke rechtssbuiten en dit leverde enkele corners op die verder niet gevaarlijk waren. Meerkerk probeerde op te bouwen, maar vaak werd er net iets te veel tijd genomen. Na tien minuten werden wij iets sterker en kregen wij de eerste mogelijkheden. Toch kwam de 1-0 een beetje uit de lucht vallen. Rik kreeg de bal bij Milan en Milan wist met een knap schot van buiten de zestien de keeper te passeren. Een hele mooie 1-0 dus!  Toch kregen we in de eerste helft nooit de volledige controle over de wedstrijd. Dit had met name te maken met het vele onnodige balverlies op het middenveld. Hierdoor kon Lrc steeds gevaarlijker worden en uiteindelijk viel de 1-1 niet geheel onterecht. Ook dit was een mooie goal na een goede actie en uiteindelijk mooie lob. Wij kregen nog wel kleine kansen, maar vaak vergaten we om een keer uit te halen op doel en bleven we iets te veel zoeken naar iemand die er misschien nog beter voor stond. Met een 1-1 stand gingen we uiteindelijk rusten.

Tijdens de rust werd er aangegeven dat het met de strijd wel goed zat, maar dat het voetballend allemaal nog beter kon. En met beter werd vooral bedoeld sneller. Sneller de opening zoeken en sneller het spel verplaatsen. Aannemen, kijken spelen in plaats van aannemen, kijken, draaien, een Zidane'tje, een keer kappen, misschien nog een keer kappen en dan pas spelen. Want die tijd krijg je niet meer in deze competitie en dat was iets waar we duidelijk aan moesten wennen.

Gelukkig werd dit advies goed opgevolgd en het spel ging in die tweede helft steeds beter lopen. Steeds vaker vonden we een vrije man op het middenveld en zo konden we de druk opvoeren op de tegenstander. Achterin werden zo'n beetje alle spelers onschadelijk gemaakt. Wesley had de goede buitenspeler in zijn broekzakje, Luuk was verdedigend en voetballend erg sterk, Wessel bleef zoals altijd rustig en voetbalde goed mee, Roben gaf geen ruimte aan de spits en David greep in als het nodig was.

We hadden de tegenstander dus bij de (figuurlijke) strot, we vergaten alleen om hem helemaal dicht te knijpen, want kansen kregen we genoeg, het scoren wilde alleen niet lukken. Al gelijk na rust kreeg Milan een prima mogelijkheid om de 2-1 te scoren, maar helaas ging deze er net niet in. Ook met aftandschoten waren we vaak niet gelukkig en schoten we te veel ballen in de handen van de keeper of net over het doel. Ook de corners waren vaak wel dreigend, maar scoren deden we maar niet. Joshua, Ramon, Rik en Milan, allen kregen ze wel kleine mogelijkheden, het was gewoon telkens net niet.

Met nog zo'n 10 minuten te gaan moesten we nog drie keer wisselen. Hierdoor ontstond een middenveld met Milan, Joshua en Rik en de spitspositie werd ingenomen door Robin. Voor iedereen een verrassing, maar Robin heeft al jaren in de spits gespeeld, dus helemaal vreemd was het voor hem niet. Toch moest hij zijn eerste grote kans onbenut laten. De timing kwam niet helemaal uit en hij vergat de bal te raken en dit was weer een grote kans die verloren ging. En op zo'n moment begin je dan toch te denken dat het misschien zo'n wedstrijd is dat hij gewoon helemaal niet meer valt.

Vijf minuten voor tijd kreeg Bart de bal rechtsvoorin en wist hij een corner te versieren. De corner werd goed genomen en viel uiteindelijk buiten de zestien voor de voeten van Milan. Milan bracht de bal weer in en het was uitgerekend Robin die de bal met het hoofd wist te verlengen en de bal vloog zo in de verre hoek, Een geweldig moment voor het hele team en zeker ook voor Robin.

Het was echter nog niet gedaan, want er stonden nog vijf minuten op de klok. In de laatste minuut kreeg Lrc nog een vrije trap halverwege onze helft. Het zal toch niet..? De momenten die volgden zijn slecht voor je hart. De bal vloog in 1x richting het doel, maar Ruben kon nog net keren. Een soort van flipperkast ontstond en we haalden opgelucht adem toen de bal uiteindelijk weggewerkt werd. Helaas niet goed genoeg, want de bal kon weer ingebracht worden. De voorzet viel op het hoofd van de Lrc speler en deze kopte raak. Gelukkig voor ons werd deze goal afgekeurd wegens buitenspel. Vanaf onze positie moelijk te zien, maar de mensen langs de kant gaven aan dat dit een terechte beslissing was. Ondanks dat toch zuur voor de tegenstander, maar ontzettend fijn voor ons. Kort daarna floot de scheids voor het einde en was de eerste overwinning in het nieuwe seizoen een feit.

Het was een heerlijke wedstrijd waarin de spelers vooral in de tweede helft alles gegeven hebben om de winst binnen te halen. De spelers zaten er doorheen, maar juist dan voelen die drie punten extra lekker en dat gevoel hebben we voor de winsterstop zelden gehad. Deze wedstrijd hebben we als team gewonnen! Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Asperen D1, volgens de tegenstander van gisteren een hele goede ploeg en we kunnen ons dus weer opmaken voor een spannende pot voetbal!