76'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse/3e klasse 4 nacompetitie

30 mei 2015 14:30

Dijk, M.P. van

Naar schatting 600 toeschouwers waren vanmiddag getuige van een enerverende wedstrijd op ‘t Hoog. SV Meerkerk en Woudrichem boden de toeschouwers waar voor hun geld.  De doelpunten mochten dan schaars zijn vanmiddag, er viel nog genoeg te genieten. Goed keeperswerk aan beide kanten. Enorm veel inzet en dan de spanning. Nacompetitie blijft iets bijzonders. De 1-0 winst voor Meerkerk kwam tot stand uit een strafschop. Volgende week zaterdag volgt de return in Woudrichem.

Beregeningsinstallatie
Het veld lag er geweldig bij vanmiddag. Daar was wel wat voor nodig. Dank aan onze vrijwilligers, die daaraan hun steentje bijdroegen. De beregeningsinstallatie zorgde voor de rest. Om klokslag half drie kon worden afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Van Dijk uit Etten-Leur en zijn assistent-scheidsrechters  mevrouw Snoeren en de heer J. Heusschen.

Afgeven waarschuwing
De thuisploeg startte uitstekend. Woudrichem liet zich terugdringen. Een overtreding op een gevaarlijke positie leidde het eerste doelgevaar in voor de in het lichtblauw gestoken gasten. De vrije trap moest weliswaar over, maar de eerste waarschuwing is afgegeven door SV Meerkerk. Er volgen er meer. Zo schiet Floren Streefkerk de bal naast. Ruud Vink komt een teenlengte tekort als Thomas Mulders de bal scherp voorgeeft vanaf de achterlijn. De eerste twintig minuten bepaalt SV Meerkerk wat er gebeurt op het veld.

Miraculeuze redding
Woudrichem overleeft de openingsfase, waarin het behoorlijk onder druk staat, en hoe.  Bori Secreve ontsnapt even aan de aandacht van de Meerkerk-verdediging. Doelman Klaas-Jan van Zessen keert zijn schot op miraculeuze wijze. Het zal niet de laatste keer zijn deze middag, dat onze sluitpost in actie moet komen. Sterker, nog geen twee minuten later in de 22e minuut is het opnieuw Secreve die uithaalt. Weer is keeper Klaas-Jan van Zessen de situatie meester door de bal weg te boksen. Na deze enerverende minuten is het even rustig voor beide doelen.

Doorgebroken
Woudrichem zet een minuut of tien voor rust weer aan. Het levert twee corners op, die niet gevaarlijk zijn. Een razendsnelle omschakeling van de thuisploeg bezorgt de gasten wel last. Een steekpass door het hart van de verdediging van Ruud Vink op Floren Streefkerk, die met de bal aan de voet alleen op het doel afgaat. Tot afronden komt het niet, want Lènart-jan van der Ham trekt aan de noodrem. De goed leidende scheidsrechter Van Dijk haalt de rode kaart uit de borstzak. Woudrichem moet met tien man verder.

Kopbal
Meerkerk weet zich niet goed raad met de man meer situatie. Het heeft er alle schijn van, dat de ploeg ongeschonden de rust wil halen. Tijdens de thee kan dan het strijdplan bijgesteld worden. Dat lukt al is Woudrichem uit een corner nog dichtbij een treffer als Wim Holster de bal over het Meerkerk-doel kopt. Enkele seconden later geeft scheidsrechter Van Dijk het rustsignaal.

Met de schrik vrij
Als de ploegen de kleedkamer uitkomen valt het op dat Sander Vink er niet meer bij is. Hij blijft geblesseerd achter. Joey van Putten is zijn vervanger. Ook op het veld valt er direct weer wat te beleven. Een geweldig schot van de topfitte Patrick Vuurens komt via de binnenkant van de paal  weer terug in het veld. Woudrichem komt met de schrik vrij. Dat geldt in de 48e minuut ook voor SV Meerkerk. Een op ’t oog ongevaarlijk inzet van Dillis de Vries verandert van richting. Doelman Klaas-Jan van Zessen lijkt geklopt, maar kan met een uiterste krachtinspanning de bal uit de hoek tikken.

Wie speelt met tien man
Velen langs de lijn vragen zich af, wie er met tien man speelt. Het is Woudrichem dat de toon zet in het eerste kwartier na rust. Theo van Zessen wordt terecht met geel bestraft voor een duwfout op de rand van de zestien. De vrije trap op een gevaarlijke positie levert niets op voor de gasten. In de 57e minuut een gevaarlijke actie in het strafschopgebied van SV Meerkerk. Dillis de Vries laat zich iets te enthousiast vallen. Heel Woudrichem schreeuwt om een strafschop, maar scheidsrechter Van Dijk heeft er goed het oog in en toont De Vries geel.

Op en neer
De wedstrijd golft op en neer en een doelpunt hangt in de lucht. Het is opnieuw Woudrichem, dat gevaarlijk wordt. Doelman Klaas-Jan van Zessen keept een heerlijke wedstrijd en voorkomt voor de vierde keer deze middag dat Woudrichem een voorsprong neemt. Dit keer redt hij nadat Bori Secreve,  schiet. En ook nu is er weer een antwoord van SV Meerkerk. Ruud Vink gaat alleen op de doelman af in de 62e minuut. Het stiftje is geweldig, maar niet perfect, want doelman Gerard de Joode redt.

Rommelig
We komen in de fase waarin het wat rommelig wordt. Het beste is er inmiddels af bij beide ploegen.  In de 65e minuut komt Martijn van der Hagen voor Thomas Mulders in het veld. Floren Streefkerk wordt de hele middag fel op de huid gezeten, en in de 71e minuut iets te fel. Het levert Nick van Giessen geel op.

Hands
In de 74e minuut een uitgelezen kans voor SV Meerkerk om op voorsprong te komen. Wilty Schaap krijgt de bal op de doellijn tegen de hand. Scheidsrechter Van Dijk wijst resoluut naar de stip en toont Wilty Schaap de rode kaart. Het is Patrick Vuurens, die de verantwoordelijkheid op zich neemt en onberispelijk SV Meerkerk op een 1-0 voorsprong zet. Woudrichem moet na deze domper met negen man verder. Bovendien wisselt coach Leon Elands. Routinier Arjo Nederveen komt in het veld voor Roy van Sonsbeek. Ook Meerkerk-coach Theo de Boon wisselt. Ruud Vink, eigenlijk maar in staat om één helft te spelen, maakte het uur vol en verlaat strompelend het veld. Over inzet gesproken. Thijs van Klij is zijn vervanger.

Slotfase
De zorgvuldigheid ontbreekt inmiddels volledig. Geen wonder dat kansen uitblijven. Soms wordt er te gehaast geschoten, soms juist niet. Meerkerk jaagt wel op een tweede treffer, maar niet met overtuiging. Floren Streefkerk is nog dichtbij een doelpunt. De bal gaat voorlangs. Ook Joey van Putten heeft geen geluk. Een schot uit de draai, de bal gaat rakelings over. Woudrichem slaagt er in om met negen man toch nog een keer gevaarlijk te worden. Het is Dillis de Vries die schiet. Uitblinker doelman Klaas-Jan van Zessen voorkomt voor de vijfde maal deze middag een doelpunt van de gasten. Dit is zo’n beetje het laatste wapenfeit deze middag. Na 95 minuten komt er een eind aan een enerverende wedstrijd.

Return
Volgende week kan het zeker spoken op Het Bolwerk. Ondanks het feit dat Woudrichem vier spelers moet missen, staat er ook volgende week weer een team, dat de voetbalstrijd vol overgave zal aanbinden met SV Meekrerk. Gesteund door de trouwe aanhang is de ploeg tot veel in staat. Aan SV Meerkerk de opdracht om zich niet van de wijs te laten brengen door de omstandigheden en natuurlijk zal ook onze trouwe aanhang mee afreizen naar Woudrichem. Vanmiddag hebben we al kunnen zien, wat sfeer betekent voor een wedstrijd. Hulde aan beide supporterskampen. In ieder geval eten wij volgende week een visje op Het Bolwerk. Zie u in Woudrichem, de ploeg rekent op uw support!!!