...
15'

D-pupillen, D1, Groep 9 12

5 september 2015 9:00

De herfst is helaas eerder gearriveerd dan gehoopt, maar ondanks de vele regen van de afgelopen dagen konden we gelukkig gewoon voetballen. Dat kon ook niet anders, want een wedstrijd op kunstgras gaat altijd door en in Meerkerk-noord hebben ze toevallig de beschikking over zo'n veld. We namen het vandaag dus op tegen Ameide D1. Helaas kregen we vanochtend de melding dat Luuk ziek was geworden en niet mee kon doen. Ik mag denk ik wel zeggen dat Luuk erg belangrijk is voor ons team en dat was dus een groot gemis, ondanks dat gingen we met veel vertrouwen richting Ameide.

Heel de week proberen we de jongens al te waarschuwen voor de krachten die loskomen bij Ameide als ze tegen Meerkerk moeten voetballen. Van hun kant leeft het toch altijd net iets meer dan bij ons en daar moet je op voorbereid zijn. Ook voor de wedstrijd werd dit nog een keer aangekaart. Ondanks de waarschuwingen begonnen we ontzettend zwak aan de wedstrijd. Ameide speelde zoals verwacht erg fel en zij lieten zien dat zij deze wedstrijd écht wilden winnen. Bij ons ontbrak het daar dus aan en dit resulteerde in veel balverlies en bijna alle duels die we aan moesten gaan werden verloren. De 1-0 voor Ameide viel onnodig en bij de 2-0 stonden we niet goed te dekken bij een corner. Na een kwartier liepen we dus al flink achter de feiten aan.

Niet alleen het spel was van onze kant niet geweldig, ook het weer liet zich van een hele slechte kant zien. Veel regen en wind, kon er ook nog wel bij.. Toch kwamen we de laatste tien minuten van de eerste helft beter in het spel. We zagen eindelijk weer wat goede aanvallen en dit resulteerde ook in een aantal schoten op doel. Helaas ontbrak ook voorin de scherpte en konden we voor rust niet terugkomen in de wedstrijd.

Voor het eerst dus met een achterstand de rust in en dat was wel te merken in de kleedkamer. De spelers zaten erbij alsof de wedstrijd al gespeeld was. Er kan nog veel gebeuren in 30 minuten en de afspraak werd dan ook gemaakt om er die 30 minuten vol voor te gaan. In de tweede helft gebeurde dit ook. Nu werden de duels wel goed aangegaan en vaker gewonnen, hierdoor konden we wat druk gaan zetten op de goal van de tegenstander. Dit resulteerde in twee hele grote kansen voor Yannick en Bart. Als zelfs zulke kansen er niet in gaan dan weet je wat voor ochtend het wordt. Ondanks de gemiste kansen bleven we knokken en Ameide kwam er steeds moeilijker uit. Een enkele keer werden ze nog dreigend uit een counter, maar het veldoverwicht was voor ons. Achterin beschikte Ameide echter over een over-mijn-lijk mentaliteit en mede door die inzet wisten zij de '0' te behouden. Die winnaarsmentaliteit ontbrak vandaag bij ons, zeker in de eerste helft en op basis daarvan verloren we deze wedstrijd met 2-0. Een pijnlijke, maar  hopelijk wel leerzame nederlaag. Elke wedstrijd begint met strijd en inzet, volgende week tegen Hardinxveld hopelijk vanaf de 1e minuut.