58'

D-pupillen zaterdag, D1, 3e klasse 3.8

12 september 2015 10:30

Rene Dekker

Na een goede en degelijke voorbereiding was het dan gisteren eindelijk tijd om te beginnen aan de nieuwe competitie. Na de domper van vorige week werd er gelukkig weer goed en fel getraind en de boys leken klaar voor de altijd belangrijke eerste wedstrijd. Tegenstander was Hardinxveld D2 en Hardinxveld is altijd een lastige tegenstander.

Dat Hardinxveld het serieus nam was te zien aan de wedstrijdvoorbereiding. Zij liepen het veld al op voor de warming-up terwijl wij nog niet eens in de kleedkamer zaten om ons om te kleden. Toen zij het veld opliepen was ook gelijk duidelijk waar hun kracht zou liggen, namelijk de fysieke kracht. Veel 2e jaars en dus flink wat grote kerels. Toen de E2 was gedoucht en de kleedkamer had verlaten konden we beginnen aan de wedstrijdbespreking. Goed beginnen aan wedstrijden is enorm belangrijk, een les die we vorige week geleerd hebben. Nadruk lag wederom op het druk zetten en ook tegen fysiek sterkere tegenstanders de duels niet uit de weg gaan.

We begonnen vrij aardig aan de wedstrijd. Het druk zetten ging vrij goed en Hardinxveld kon hierdoor niet gevaarlijk worden in de openingsfase. Wij werden dat wel, maar vergaten om te scoren. Meerkerk bleef dreigend en na 7 minuten kwam eindelijk de beloning. De keeper redde een eerste inzet nog, maar de bal viel voor de voeten van Axel. Met een beheerst schot schoot hij de bal over iedereen heen en gelukkig viel de bal in het net. Een goed begin dus, maar deze werd gevolgd door een wat rommelige periode. Hardinxveld kon voor het eerst gevaarlijk worden, maar we konden steeds net op tijd een schot op doel blokken, de verdediging was dus ook scherp. Met name op het middenveld hadden we moeite met de sterke mid-mid en waren we te slordig in balbezit. Na een kwartier spelen brak er een sterke periode aan voor ons. Een aanval over links en een voorzet van Boyd werd prima ingetikt door Bart en we stonden met 2-0 voor. Een aantal minuten later was het weer Bart met een doelpunt. Axel stuurde met een goede pass Bart richting de keeper en Bart weet meestal wel raad met zulke kansen. Twee minuten later een vrijwel identieke goal met Bart als doelpuntenmaker en Axel als aangever. Na 25 minuten spelen dus een comfortabele 4-0 voorsprong en eigenlijk hadden we de wedstrijd onder controle. Toch raakten we deze controle even volledig kwijt, vooral door ons eigen. Opnieuw weer veel balverlies op het middenveld en hierdoor hielpen we Hardinxveld weer terug in de wedstrijd. Eerst kregen zij een penalty, maar deze werd gepakt door Chris. Even later was Chris kansloos toen de spits van Hardinxveld van dichtbij kon scoren.

Met een 4-1 ruststand konden we gaan rusten. Duidelijk was dat we er nog lang niet waren en dat we moesten blijven voetballen. En we moesten goed uit de rust komen, want een 4-2 zou het geloof bij de tegenstander weer helemaal terugbrengen.

En ondanks die waarschuwing scoorde Hardinxveld vrijwel direct na rust de 4-2. Een corner werd in 1x binnen geschoten. Het geloof was dus weer terug bij de tegenstander en aan ons om dat geloof weer weg te nemen. Milan kreeg een grote kans op de 5-2, maar de keeper wist zijn inzet te verwerken tot een corner. Gelukkig scoorde Milan met een goede kopbal uit die corner en was het alsnog 5-2. Was dan de wedstrijd nu gespeeld? Helaas niet, want na wederom een slordige fase wist Hardinxveld tien minuten voor tijd weer terug te komen in de wedstrijd.

Uiteindelijk werd het nooit echt spannend deze wedstrijd. Na de tegengoal kregen we weer grip op de wedstrijd en we waren duidelijk de betere ploeg. Helaas werden er nog wat kansen gemist, maar vijf minuten voor tijd wist Yannick de 6-3 te scoren. Toen Bart even later de 7-3 maakte wisten we echt zeker dat de wedstrijd gespeeld was. Op aangeven van Boyd wist hij uit een lastige hoek toch nog te scoren.

De eerste drie punten van de competitie zijn dus binnen. Het was een rare wedstrijd waarin we goede fases afwissselden met minder goede fases. Tegen Hardinxveld konden we dit ons veroorloven, maar we moeten er voor zorgen dat de mindere fases verkort worden en de goede fases moeten we langer zien vast te houden. Dat er voetbal in dit elftal zit is inmiddels wel duidelijk!