Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

12 september 2015 14:30

Peijnenburg, W.J.G.M.

Meerkerk pakt de punten tegen Leerdam Sport

Vandaag staat voor Meerkerk  de uitwedstrijd tegen Leerdam Sport op het programma. Vooraf weten we dat de wedstrijden tegen Leerdam Sport vaak een spannend verloop hebben en dat het eindresultaat vaak positief is voor Meerkerk. Aan de geel-zwarten vandaag dus de opdracht om vandaag de lijn met positieve uitslagen voort te zetten. Leerdam Sport komt vandaag voor de eerste maal in actie, vorige week werd de uitwedstrijd bij sc Amsterwijck afgelast.

Joey van Putten ontbreekt voorlopig nog, hem wacht een operatie aan de knie. Sander Vink en Patrick Vuurens starten in de basis ondanks dat ze door blessures waarschijnlijk niet in staat zijn de 90 minuten vol te maken. Ruud Vink haakt in de warming-up af.

Vanaf de aftrap is Meerkerk de beter voetballende ploeg. Van het goede technische voetbal  dat Leerdam Sport in het verleden vaak speelde is vanmiddag weinig terug te zien. Het balbezit is veelal  voor Meerkerk, het balbezit van Leerdam Sport duurt nooit langer dan enkele seconden.

Al na een minuut of 12 spelen gaat de gelegenheidslinksachter van Leerdam Sport Juarth Leihitu op pijnlijke wijze in de fout. Patrick Vuurens komt door dit geklungel in balbezit en loopt door naar het doel. Patrick houdt goed het overzicht en legt de bal breed op Martijn van der Hagen. Het is dan voor Martijn een koud kunstje om de 0-1 in de touwen te werken.  Gesteund door de snelle voorsprong wordt het veldoverwicht alleen maar groter. Luttele minuten na zijn doelpunt kan Martijn nogmaals opduiken voor keeper Elmaci, deze weet ten koste van een corner  de situatie op te lossen. Ook de corner die hierop volgt is gevaarlijk, de afgeslagen voorzet komt bij Sander Vink die direct op het doel schiet. De bal krijgt iets te veel  effect mee en verdwijnt daardoor naast het doel. Halverwege de eerste helft zien we dan toch éénmaal een aanval van Leerdam Sport. Na een steekpass kan  Joel  Papilaja doorlopen naar het Meerkerkse doel, maar Klaas-Jan van Zessen weet een gevaarlijke situatie te voorkomen door snel uit zijn doel te komen.  Net voor het half uur zou Leerdam Sport nog een keer gevaarlijk worden. Na een te gemakkelijk gegeven vrije trap op ongeveer  20 meter van het doel schiet Mark Steenbeek op de bovenkant van de lat. Dit was meteen het laatste wapenfeit van Leerdam Sport in de 1e helft,  verder was het steeds weer Meerkerk met langdurig balbezit.  In de laatste drie minuten voor de rust zijn er nog grote kansen voor Martijn van der Hagen en voor Patrick Vuurens na een goede voorzet van Dick Kooijman. Een erg tegenvallend Leerdam Sport, eigenlijk is het bijzonder dat de ruststand maar 0 – 1 is.

In de 2e helft blijft het spelbeeld aanvankelijk precies zoals in het eerste bedrijf. Wel is het zo dat de kansen niet meer zo gemakkelijk ontstaan als voor rust, het balbezit is nog steeds voornamelijk voor Meerkerk.  Na een minuut of 13 ontstaand wel een kansje voor Leerdam Sport als Theo van Zessen een duel verliest en de bal bij Papilaya komt. Deze schiet te gehaast en de bal gaat hoog over.  Langzamerhand gaat Leerdam Sport een ander spelletje spelen, meer fysieke strijd en meer lange ballen van achteruit naar de spitsen. Van het fysieke geweld wordt Sander Vink de dupe,  hij kan wel weer worden opgelapt, maar het beste is er toch wel af. Een minuut of 5 later moet Sander zich laten vervangen door Floren Streefkerk. Doordat Leerdam Sport wat fysieker gaat spelen lijkt het Meerkerkse overwicht verdwenen, maar het Leerdamse gevaar blijft beperkt omdat ze niet slim spelen. Veel  ballen worden hoog voor het Meerkerkse doel  gespeeld, daar staat  Kenny van Gent steeds opgesteld om de bal koppend uit te verdedigen. De thuisploeg gaat fouten maken in zijn ijver om aan te vallen. Na 25 minuten een mooie uitgespeelde aanval. Hierbij waren Floren Streefkerk, Patrick Vuurens en Dick Kooijman betrokken, uiteindelijk is het Sander Vink die de kans krijgt, maar zijn schot wordt gekeerd. Minder dan 10 minuten voor tijd breekt Floren op snelheid door, zijn actie wordt onderbroken door keeper Elmaci die buiten zijn strafschopgebied hands maakt. De scheidsrechter heeft niets gezien en geeft aan dat er doorgespeeld moet worden.

Nog een paar minuten later breekt Floren weer door, ditmaal wordt hij onterecht voor buitenspel afgefloten.  Even later zien we alsnog de beslissing van de wedstrijd met al weer een hoofdrol voor de scheidsrechter. In een onoverzichtelijke situatie kent hij Meerkerk een vrije trap toe aan de rechterzijde van het veld op 25 meter van het doel. Dick Kooijman wacht niet af en speelt de bal snel naar Patrick Vuurens. Alle Leerdammers inclusief keeper Elmaci blijven staan in afwachting van het fluitsignaal van de scheidsrechter, dit signaal kwam echter niet. Patrick gaat op zijn gemak in de richting van het verlaten doel, ondertussen nog even omkijkend of er niet alsnog wordt gefloten. Dit gebeurt niet en zo kan hij de bal in het lege doel schuiven.  Einde wedstrijd daarom  bij een 0 – 2 stand. Helaas werd duidelijk dat Leerdam speler Marko Luksen in de eerste helft zijn sleutelbeen heeft gebroken, wij wensen hem een spoedig herstel!

Na afloop heeft ook Ruud Vink die de hele wedstrijd op de bank is gebleven zich nuttig gemaakt. Tijdens de rust zijn 2 ballen in een boom geschoten. Na de wedstrijd heeft Ruud een ladder gehaald en de ballen die een meter of 5 hoog in de boom hingen persoonlijk opgehaald.

Volgende week speelt Meerkerk thuis tegen het Alblasserdam van oud Meerkerk trainer Bert Buizert.