0 - 10

De Alblas C1

C-junioren, C1, Groep 7 14

24 oktober 2015 10:30

Deze zaterdagmorgen zou een zware bekerwedstrijd worden. Onze tegenstander “De Alblas” heeft nog geen punt verloren en nog maar één doelpunt tegen gekregen. Toch gaan we met frisse moed het veld op. Na de warming up krijgen we van Sander nog aanwijzingen.  Dicht op de man verdedigen zodat de spitsen niet kunnen draaien en lekker blijven voetballen.

De eerste 15 minuten gingen prima. We hielden stand tegen jongens die allemaal een kop groter waren.  Robin haalt in de 8ste minuut met een mooie sliding de bal voor het doel weg. In de 10de minuut kreeg Jeremy een geweldige kans om alleen op de keeper door te lopen. De verdedigers waren echter super snel en kon Jeremy niet uithalen.

In de 17de minuut viel helaas het eerste tegendoelpunt. Ruben die al drie schoten mooi uit het doel had gehouden, redde het eerste schot, maar in de rebound werd de bal toch in het verkeerde doel geschoten 0-1 achter.

Een minuut na dit doelpunt ging Wesley er met de bal vandoor aan de rechterkant van het veld. Helaas kreeg hij de bal net niet bij Jeremy, maar het was wel weer een mooie counter.

Na een vrije trap werd de bal door De Alblas spits hard onder de lat geschoten. Niet te houden voor Ruben 0-2. Eenzelfde knal in de 34ste minuut die niet te houden is voor onze keeper en een kopbal onder de lat zorgen dat we met 0-4 de rust ingaan.

In de tweede helft begint de overmacht in kracht van onze tegenstander door te drukken. Binnen een minuut staan we met 0-5 achter. De 0-6 komt doordat we niet kort staan te dekken en de tegenstander veel te veel ruimte krijgt.  De 0-7, 0-8 en 0-9 zijn allemaal uitgespeelde aanvallen van de tegenstander. De vermoeidheid begint zijn tol te eisen.  Toch blijft Meerkerk het proberen, maar de teams zijn niet gelijkwaardig. Dan valt de 0-10 n de 27ste minuut van de tweede helft. Zo hier en daar hebben we counterkansen gehad, maar geen uitgespeelde kansen. Het mooiste moment was deze wedstrijd voor Ruben.

In de 35ste minuut van de tweede helft krijgen we een pannalty tegen. David moest ingrijpen, maar veroorzaakt de strafschop. Alle ogen zijn gericht op Ruben. De keeper van De Alblas kwam helemaal over om de strafschop te nemen. Hij zou het wel even doen, was van zijn gezicht te lezen.

Hij had echter niet gerekend op de reflex van Ruben. Ruben nam een snoekduik naar de rechterhoek (vanuit de keeper gezien) en YES hij stopte de pannalty.  Toch nog een lichtpuntje in deze niet te winnen wedstrijd.