...

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

14 november 2015 14:30

Elissen, B.L.J.M.M.

SV Meerkerk pakte vanmiddag flink uit. De ploeg creëerde veel kansen. Daarvan verzilverden de geel-zwarten er maar liefst vijf. GRC ’14 wist slecht één keer te scoren. Gevolg een ruime overwinning waarop niets viel af te dingen.

Staat van dienst
Om half drie werd er afgetrapt onder toeziend oog van scheidsrechter Elissen. De leidsman met een enorme staat van dienst. Vanmiddag floot hij zijn 503e officiële ontmoeting. Een liefhebber pur sang. Vrijdagavond nog floot hij de wedstrijd tussen de dames van PSV en Heerenveen en dan vandaag weer de wedstrijd tussen SV Meerkerk en GRC ’14.

Rakelings over
SV Meerkerk komt goed uit de startblokken. De ploeg legt vanaf het begin de wil op aan de tegenstander. Wel is duidelijk dat GRC ’14 loert op de counter, met de snelle Mabaschou Jarbou in de voorhoede. De eerste kans voor de thuisploeg dient zich al aan in de 5e minuut. Thomas Mulders gaat over het been van een GRC ’14 verdediger. Er volgt een vrije trap. Sander Vink legt uit de vrije trap de bal op het hoofd van Patrick Vuurens, die op zijn beurt rakelings over kopt.

Onzeker

GRC ’14 slaagt er maar niet in om aan de druk van SV Meerkerk te ontkomen. Er sluipt onzekerheid in de ploeg. Een doelpunt voor SV Meerkerk hangt in de lucht. Het scheelt geen haar of Gijsbert Bruijnes lijkt de openingsgoal voor zijn rekening te nemen. Een als voorzet bedoelde bal verrast Dennis Mijdam volkomen en dreigt in het doel te verdwijnen. Ternauwernood weet hij de bal nog tot corner te verwerken. In de 20e minuut is er voor de gasten geen houden meer aan. Een perfecte combinatie over rechts. Thomas Mulders speelt de bal op Patrick Vuurens, die de bal breed legt op Ruud Vink. Het is vervolgens een koud kunstje voor Ruud om de bal binnen te tikken.

Gevaar

Het gevaar van GRC ’14 deze middag komt uit corners. Een goed bewijs daarvan zien we in de 24e minuut. Doelman Klaas-Jan van Zessen, net opgelapt na een stevige botsing met een GRC ’14 aanvaller, moet met gevaar voor eigen ledematen de bal na de corner bij de eerste paal weg stompen. Een nieuwe corner volgt en opnieuw is het een door de wind gedragen bal die belandt ter hoogte van de eerste paal.

Voorsprong verdubbeld

SV Meerkerk pikt de draad weer op na deze hachelijke momenten en creëert zelf weer een goede kans. Sander Vink slingert de bal voor vanaf links en vindt Ruud Vink bij de tweede paal. De inzet van Ruud pareert keeper Dennis Mijdam. Kort voor rust slaagt SV Meerkerk er in om de voorsprong te verdubbelen. Een afgeslagen voorzet van Gijsbert Bruijnes levert een corner op, die wordt genomen door Youri van Blanken. De bal belandt op het hoofd van Gert Jan Koekkoek die verwoestend hard binnen kopt. De 2-0 is tevens de ruststand.

Aansluiting

Grote vraag na rust. Hoe krijgt GRC ’14 de bakens verzet. SV Meerkerk is wel erg dominant en zal dit niet leiden tot gemakzucht. Het antwoord weten we inmiddels, maar het werd toch nog even benauwd. Zes minuten na rust is er namelijk een prachtige aanval van de gasten. De bal komt voor om vervolgens via de binnenkant van de paal binnengeschoten te worden door Pascal Smits. Het staat volledig onverwacht 2-1. GRC ’14 zou hier moed uit kunnen putten, Dat dit niet lukt, is de verdienste van de thuisploeg, die niet in paniek raakt en gewoon doorgaat met het eigen spel.

Kansenfestival

Er breekt een periode aan waarin de thuisploeg veel kansen krijgt. Thomas Mulders schiet in kansrijke positie over. We schrijven de 53e minuut. Vijf minuten later verschijnt Thomas oog in oog met de keeper. Dit keer is de doelman sterker. In de 64e minuut een kopbal van Ruud Vink uit een voorzet van Dick Kooijman. Opnieuw redt Keeper Mijdam. In de 66e minuut is het wel raak. Thomas Mulders geeft op links de bal mee aan Sander Vink. Sander houdt het overzicht en ziet Patrick Vuurens inkomen. De bal is exact op maat en met een technisch perfect uitgevoerde volley tekent Patrick de 3-1 aan. De wedstrijd is gespeeld.

Prachtige curve

In de slotfase van de wedstrijd is het Ricky Vroon die geel krijgt, na een overtreding op Youri van Blanken. Nadat eerst Ruud Vink is gewisseld voor Mechiel van Zessen is het tijd voor de vrije trap. Er volgt overleg en het is Gert Jan Koekkoek die uiteindelijk de bal neemt, en hoe. Met een prachtige curve gaat de bal laag over de grond langs de GRC ’14 muur om vervolgens net langs de paal in het doel te verdwijnen. Keeper Mijdam staat er bij en kijkt er naar. Het scorebord wordt bijgewerkt 4-1. Nog is de koek niet op.

Snel leren

In de 86e minuut gaat Floren Streefkerk alleen op de doelman af en schiet. De bal belandt op het lichaam van de doelman. Natuurlijk was het beter geweest om de bal breed te leggen op Patrick. De reprimande is van de kant van Patrick is terecht. Floren accepteert de kritiek en blijkt bovendien een enorm snelle leerling. Nog geen minuut later exact dezelfde situatie. Dit keer legt Floren de bal direct breed, waarna Patrick de eindstand (5-1) op het bord zet door de bal simpel binnen te tikken. Het is mooi te zien dat Floren samen met Patrick het doelpunt viert. Kort daarna klinkt het eindsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Elissen. De 503e wedstrijd zit er voor hem op.

Beste wedstrijd

Vanmiddag hebben we misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe gezien van SV Meerkerk. Dit betekent niet dat we op de lauweren gaan rusten. Dat doen we één weekje, want volgende week is het een rustdag. Over twee weken pikken we de draad weer op.

Vooruitblik
Het eerste drieluik zit er op. Nu volgt het tweede. Als dat net zo succesvol verloopt als het eerste tegen de drie ploegen uit het Land van Heusen en Altena (Wilhemina ’26; Altena en GRC ’14) dan mogen we niet mopperen. Voor uw informatie; het tweede drieluik bestaat uit twee competitieduels en een wedstrijd om de Regiovoetbal cup tegen drie Gorinchemse ploegen. Over twee weken is de start op Molenvliet als SV Meerkerk aantreedt tegen Unitas. Dan volgt een week later op 5 december de thuiswedstrijd tegen het hoog op de ranglijst geplaatste GJS. Het drieluik eindigt met een doordeweekse wedstrijd om de Regiovoetbal Cup tegen Raptim.