...

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

5 december 2015 14:30

Wattel, B.

SV Meerkerk moest er lang op wachten. Eindelijk lukte het de geel-zwarten om na bijna vijf jaar weer eens van GJS te winnen (2-1). De overwinning was verdiend en had zelfs hoger uit kunnen vallen. Op een koud en winderig sportpark ’t Hoog treurde niemand  van Meerkerk-zijde er om, dat slechts bij 2-1 bleef. De geelzwarten staan dankzij de winst op de derde plaats op slechts twee punten van de koploper in de 2e klasse F.

Poetsbeurt
Afgelopen week werd er zoals iedere week weer hard gewerkt op ’t Hoog. Zo werd het veld nog een keer extra gemaaid en gerold; de belijning werd nog eens een keer extra aangetipt en ook de reclameborden gingen in het sop. Resultaat ’t Hoog was weer een waar visitekaartje voor de vereniging, mede dankzij de vrijwilligers die hier voor zorgden.

Spannend
De dag waarop Sint zijn verjaardag vierde was het ook nog eens ijskoud vanwege een snijdende zuidwesten wind. Het weerhield de toeschouwers er niet van om naar ’t Hoog te komen. Een kleine 200 supporters en andere belangstellenden trotseerden de elementen en hebben kunnen genieten van een spannende match die onder leiding stond van scheidsrechter Wattel uit Serooskerke.

Niet aarzelen
Om klokslag half drie gaf scheidsrechter Wattel het startsein voor de topper tussen SV Meerkerk en GJS. De thuisploeg startte met de harde wind in de rug. Wat gelijk opvalt is dat de geelzwarten de voetballende weg inslaan. De wind nodigt immers al snel uit om het met een lange bal te proberen. Dat kan maar dan moet daartoe de gelegenheid zich aandienen. Na zeven minuten was dit het geval. SV Meerkerk mag een vrije trap nemen ter hoogte van de middenlijn. De ook deze middag weer uitblinkende Sander Vink aarzelt geen seconde. Hij ziet dat doelman Raymon de Haan ver voor zijn doel staat en verzend de bal richting doel. De doelman kan er alleen achteraan rennen en ziet tot zijn opluchting de bal net over de lat verdwijnen.

Geluk of pech
Na deze mooie actie is het even wachten op een volgende kans. Deze noteren weer voor de gasten. Bijgeloof is relatief want wat voor de één pech betekent is voor de ander vaak geluk. Zo blijkt maar weer eens in de 13e minuut van de wedstrijd als Stefan Hölzken spelend met nummer 13 verwoestend uithaalt. Klaas-Jan van Zessen is attent en tikt de bal tegen de lat. Geluk voor SV Meerkerk en pech voor GJS.

Passeerbeweging
Het spelbeeld blijft wat eenzijdig. SV Meerkerk knokt voor iedere meter en weet dankzij mooie combinaties het spel te dicteren. Ook de harde wind zorgt er voor dat GJS niet of nauwelijks gevaarlijk kan worden. We zien een kopbal van Ruud Vink, wiens meespelen lang onzeker was, naast het doel verdwijnen in de  16e minuut. Dan volgt in de 25e minuut een prachtige actie ter hoogte van de middenlijn van Youri van Blanken. Niet zijn eerste deze middag en ook niet zijn laatste. Met een mooie passeerbeweging zet hij drie tegenstanders letterlijk en figuurlijk in de wind en rukt op richting GJS-doel. Er volgt een voorzet die Patrick Vuurens bereikt. Patrick speelt op zijn beurt de mee opgekomen Dick Kooijman aan, die uiterst beheerst afrond. Een aanval uit het boekje en SV Meerkerk leidt met 1-0.

Snoeihard
De toon is gezet en SV Meerkerk rust niet. De ploeg gaat op zoek naar nog een doelpunt. Kansen zijn er. Thomas Mulders is dichtbij en ook Youri van Blanken. Uiteindelijk weet de thuisploeg de voorsprong kort voor rust te verdubbelen. Het doelpunt en wat voor één wordt gemaakt uit een corner. Het is Youri van Blanken die de bal panklaar op het hoofd van Gert Jan Koekkoek legt, die snoeihard binnen kopt. (2-0) Kort daarna fluit scheidsrechter Wattel voor het rustsignaal. Grote vraag in de rust. Hoe gaat SV Meerkerk na rust om met de harde tegenwind.

Oproep Sinterklaas
Scheidsrechter Wattel geeft gehoor aan de oproep van Sinterklaas, die de scheidsrechter adviseerde in het programmaboekje om vanwege de vroeg invallende duisternis een korte rust te houden. Ongetwijfeld speelden ook eigen belangen van Sinterklaas hierbij een rol. Want nu kon iedereen op tijd op zijn feestje zijn.

Onhoudbaar
Ongetwijfeld zal trainer coach Cees Lagendijk zijn ploeg in de rust duidelijk hebben gemaakt dat er tegen dit SV Meerkerk uit een ander vaatje getapt moet worden. Er volgt een licht offensief, maar de verdediging van de geelzwarten opereert ook deze middag weer goed georganiseerd. Natuurlijk ontstaat er druk. Tot paniek leidt dit nooit. De corners die GJS mag nemen leiden in eerste instantie niet tot gevaarlijke situaties. Hoe anders is dit in de 63e minuut. Een corner vanaf de linkerkant bezien vanuit GJS standpunt landt voorbij de tweede paal op het hoofd van Ruud Bos die vanaf de achterlijn onhoudbaar scoort (1-2). GJS is weer terug in de race.

Ontzetting
De angst sluipt erin bij het thuispubliek, zo niet bij de ploeg. Sterker er komt een prachtige kans voor Ruud Vink om de wedstrijd definitief in het slot te gooien na ruim 70 minuten spelen. Ruud ontsnapt en gaat alleen op doelman Raymon de Haan af, die goed uitkomt. Ruud lijkt te gaan scoren, maar ziet tot zijn ontzetting en die van het thuispubliek  de bal langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Het is zo’n beetje de laatste echte kans van de wedstrijd. Natuurlijk mogen we daarbij nog optellen de twee keren dat Patrick Vuurens een vrije doorgang werd belet, maar voor de uitslag maakt het niet meer uit.

Voetbalgeklets
De wedstrijd lijkt er op te zitten als Gijsbert Bruijnes de show steelt, door met een bijzondere achterwaartse kopbal zonder te kijken terugspeelt op doelman Klaas-Jan van Zessen. Toch blijkt dit niet het geval. Scheidsrechter Wattel laat nog vijf minuten doorspelen wegens blessurebehandelingen en doorgevoerde wissels. In deze blessuretijd tikt Lorenzo Agnoli de doorgebroken Patrick Vuurens op zijn hak. Geen handige actie en scheidsrechter Wattel kan niet anders dan de rode kaart uit de achterzak trekken. Kort daarna fluit hij voor het einde van de wedstrijd. Het publiek snelt zich naar binnen, want de koude harde zuidwestenwind houdt aan en voor napraten in de koude buitenlucht is daarom weinig aanleiding. Dat doe je binnen en ook daarin had Sinterklaas groot gelijk met zijn opmerking in het programmaboekje “geniet na afloop in de kantine van een hapje een drankje en veel voetbalgeklets”.

Kousenvoeten
De laatste thuiswedstrijd voor de winterstop zit erop. Een mooie overwinning als resultaat. SV Meerkerk sluipt op kousenvoeten  naar de top van de ranglijst. Soms vraag je je af waar de ploeg allemaal toe in staat is. Volgende week de laatste wedstrijd voor de competitie in 2015. Het is opnieuw een topper. De geelzwarten gaan op bezoek in en bij Tricht. De ploeg uit de Betuwe startte wat moeizaam, maar presteert na een koude start nu uitstekend. Zo hield het vandaag koploper Almkerk thuis op een gelijkspel (1-1). Het betekende tevens dat de Trichtenaren nu zes wedstrijden op rij ongeslagen zijn. De ploeg beschikt over een gevaarlijke voorhoede, die het net al 34 keer wist te vinden. Het is daarmee het productiefste team in de 2e klasse F tot en met vandaag. Het beloofd opnieuw een spannen middag te worden. Tot volgende week.

Tussendoortje
Ook komende week komt SV Meerkerk nog in actie en wel op dinsdagavond. Dan speelt het bij Raptim in Gorinchem om 20:00 uur. Inzet; het bereiken van de volgende ronde van de EM Kantoorsystemen Cup die wordt georganiseerd door Regio-voetbal.nl.