46'
...

E-pupillen zaterdag, E2, 5e klasse 5.43

10 oktober 2015 8:45

De koploper uit de competitie, VVAC E5, was deze keer onze tegenstander thuis op ’t Hoog.  In een heerlijk zonnetje en op volle sterkte traden we aan met een gewijzigde opstelling en tactiek. Of dit gaat werken is altijd afhankelijk van de uitvoering. Inmiddels krijgt de E2 steeds meer vorm. Bjorn is inmiddels de vaste doelman van de E2 en wordt elke woensdag door Dick goed afgebeuld.

De eerste helft begon dan ook met twee snelle mannen voorin. Florentyn en Thijmen mochten zich bewijzen door de verre uittrappen van Bjorn op te pikken en af te leveren in het doel van VVAC. Met Riley op het middenveld en een 3 persoons verdediging ging het spel gelijk op. Beide partijen zijn aan elkaar gewaagd. Helaas kan de inzet van de jongens en dame niet voorkomen dat VVAC op een voorsprong komt. Gelijk na dit doelpunt zet Meerkerk druk op het doel van VVAC. De twee spitsen krijgen genoeg goede kansen. Alleen staat die keeper van VVAC zo hinderlijk in de weg. Dan komt de 14e minuut. In een counter wordt Thijmen bij het doel van VVAC neergehaald. Niet een verkeerd moment om weer in de wedstrijd te komen. Maar helaas mikt Thijmen te hoog en schiet hij over. Niet getreurd want dit overkomt de beste. Naast de snelle aanvallen moet een groot compliment worden gemaakt voor de strakke verdediging van SVM. Door het buffelen van de jongens en dame heeft VVAC de gehele wedstrijd niet bijster veel kansen gehad.

Met een doelpunt achterstand de kleedkamer in is helemaal zo gek nog niet, zeker als je speelt tegen de koploper. In de rust worden complimenten en instructies gegeven voor de 2e helft. Thijmen krijgt een bemoediging dat zelf Huntelaar bij Schalke een paar penalty’s miste.

Ook in de 2e helft gaat het spel gelijk op. Maar het wordt in duidelijk dat de inzet en doorzettingsvermogen van de gele buffels het meeste heeft gevraagd van de energie. Voorin wordt veel balverlies geleden. Ondanks dat houdt de verdediging de gehele 2e helft goed stand, en zorgt dat VVAC weinig kansen krijgt. Lotte en Niels staan hun mannetje en vrouwtje in de verdediging. Ondersteund door de Jeftha die veel waardevol werk verricht in de verdediging. Maar toch wordt na 10 minuten in de tweede helft de voorsprong vergroot tot 2-0. En zo gaat het nog 10 minuten door, waarbij Meerkerk de inzet laat zien. We zien Erik bijvoorbeeld een mooie steekbal naar voren geven. En heeft Daan, als Multi inzetbare speler, meerdere posities op het veld ingevuld.

Beide coaches overleggen langs de lijn regelmatig overlegd over wie gewisseld moet worden om bijvoorbeeld even bij te tanken. Zo zul je zien dat net tijdens een van deze overlegmomenten Florentyn de bal in het doel van VVAC kopt. Het schijnt dat de assist bij Riley vandaan komt, helaas hebben de coaches dit moment in zijn geheel gemist. Helaas is de pret van korte duur, een minuut later maakt VVAC haar 3e doelpunt.

Complimenten voor de inzet en het doorzettingsvermogen van het hele team tijdens de wedstrijd tegen VVAC. Het kan dus dat je tevreden en met trots kan terugkijken op een verliespartij. De heren en dame mogen erg trots zijn op deze wedstrijd tegen de koploper. Op naar de volgende wedstrijd waarbij we de opgaande lijn gaan omzetten in een klinkend resultaat.