...

E-pupillen zaterdag, E1, 3e klasse 3.18

14 november 2015 8:45

Ahmet Dickici

Vandaag de wedstrijd tegen koploper Unitas. Uit hadden we tegen hen een puike pot voetbal op de mat gelegd. Hopelijk kunnen we dat vandaag herhalen en dan ook de punten eens in huis houden. Iedereen was aanwezig en Jesse verdedigde vandaag het doel.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd de nadruk gelegd op de teamspirit. Die kan en moet echt beter. Voetballend is het zeker niet slecht. Alleen de mentaliteit is te matig, waardoor onze E1 steeds de wedstrijden verliest. Na een goede warming up, was het gevoel in ieder geval goed bij de boys.

Dat goede gevoel vertaalde zich gelukkig terug in het begin van de wedstrijd. Scherp vanaf het begin, zoals we dat zo graag zien. Mooie acties, stevige duels, de nodige kansen en zeer goede reddingen van Jesse. Al met al een meer dan prima begin.
Toch kwamen we uiteindelijk met 0-1 achter. Maar onze E1 bleef voetballen en kansen creeëren. Unitas daarentegen kwam beter in de wedstrijd en verdubbelde in de 13e minuut de score. Uiteindelijk werd het ook 0-3 en net voor de rust 0-4. Kort daarop floot de scheids gelukkig voor de rust. Thijs had ondertussen te kennen gegeven vanwege een vervelende peesblessure niet meer verder te kunnen.

Tijdens het nuttigen van de limonade werd nog maar eens aangegeven dat het voetballend prima was. Alleen verloren we gedurende de eerste helft steeds vaker de duels. Helaas resulteerde dat in onderling gemopper en natte ogen. Dat is wel het laatste wat wij als team kunnen gebruiken. Dat werd dan ook vakkundig de kop in gedrukt. Iedereen doet zijn best en fouten maken mag. Zolang de inzet er maar is. Na iedereen weer op scherp gezet te hebben, begonnen we vol goede moed aan de tweede helft.

De tweede helft was niet best. Nu kwam dat zeker ook door de tegenstander. Unitas is simpelweg een maatje te groot voor ons. Een goede ploeg die niet voor niets bovenaan staat. Maar wij lieten ons wel heel makkelijk van de bal zetten. Gelukkig scoorde Unitas maar 3x in de tweede helft. Dat hadden er veel meer kunnen zijn. Jesse dacht hier gelukkig heel anders over. Jesse hield heel wat zekere goals tegen.
Zo zonde, dat we in staat zijn een goede eerste helft neer te zetten en dan zo onder de ondergrens door gaan in de tweede helft. Het blijft toch moeilijk de focus er op te houden 2x 25 minuten. Nu waren wij ook ongelukkig in de afronding. Wij hadden zeker wel een paar goals mogen maken.  Dan had de wereld er mogelijk anders uit gezien.
De eindstand werd uiteindelijk 0-7. Verloren van de koploper is misschien geen schande, alleen gaven wij de goals wel heel gemakkelijk weg.

Het belangrijkste proces voor de komende periode is de teamgeest verhogen, de winnersmentaliteit eigen maken om zo tot prestaties te komen. Met de huidige inzet zullen we niet veel punten gaan pakken.
Maar de overtuiging blijft dat het welbekende kwartje ooit gaat vallen, als wij allen maar keihard blijven werken aan genoemde verbeterpunten.