...
59'

D-pupillen zaterdag, D1, 3e klasse 3.7

6 februari 2016 9:15

Na een kleine periode van vorst en heel veel regen was vandaag eindelijk de winter/regenstop voorbij. Gelukkig hebben we afgelopen week wel 'gewoon' twee keer kunnen trainen, maar een oefenwedstrijd zat er helaas niet in. Vandaag begonnen we in de nieuwe competitie, een competitie met veel sterke tegenstanders en dus een mooie uitdaging voor onze ploeg.

Het was op de laatste transferdag afgelopen maandag nog even spannend of het team bij elkaar zou blijven, gelukkig was dit het geval en we zijn zelfs een speler rijker. Julian Pluym maakt de overstap van de D2 naar de D1.

Tegenstander vandaag was Lekvogels, een ploeg waar we in de Oosterbliek al kennis mee hebben gemaakt, toen waren zij te sterk voor ons. Toch gingen we met goed vertrouwen de wedstrijd in. Tijdens de warming-up werd al snel duidelijk dat het veld goed voetbal onmogelijk maakte. Kuilen, verschillende kleuren gras afgewisseld met geen gras, een zware mat dus!

In de openingsfase van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat Lekvogels over goede voetballers beschikt, met daarnaast ook nog de nodige fysieke kracht. Toch waren we in de eerste twintig minuten van de wedstrijd niet de mindere en waren wij zelfs de meest gevaarlijke ploeg. Milan wist met een prima steekpass Bart weg te sturen. Meestal weet Bart zulke kansen wel te benutten, maar vandaag helaas niet en zijn schot ging binnenkant paal het doel uit. Even later kwam Lekvogels weer goed weg, een inzet van de eigen verdediger viel via de lat over het doel. Met corners waren we af en toe ook dreigend, maar scoren deden we niet.

Na een minuut of twintig kantelde de wedstrijd in ons nadeel. Wij kregen de bal steeds moeilijker weg en kwamen er steeds minder uit. Ook Lekvogels kreeg een niet te missen kans, maar ook zij wisten deze kans niet te verzilveren. Het spel hobbelde voort richting de rust en de ruststand was 0-0.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Lekvogels de betere ploeg en zij waren vaker op onze helft dan wij op die van hen. Vooral fysiek legden wij het in deze fase af. Een aantal keren wisten we er nog wel uit te komen, maar gezien onze kwaliteiten lieten we dat eigenlijk te weinig zien. Lekvogels kreeg de kansen en uiteindelijk wisten zij op een 1-0 voorsprong te komen. Een knappe goal, al hadden we meer kunnen doen om deze goal te voorkomen. De 2-0 viel een aantal minuten later en het werd dus een erg lastig verhaal. We probeerden daarna wat risico te nemen door Milan wat verder naar voren te schuiven en achterin 1 op 1 te spelen. We wisten toen wat mogelijkheden te creëren, maar we vergaten af en toe om de trekker overtuigend over te halen. Toen na een snelle counter de 3-0 viel was het definitief gespeeld. Het geloof was weg en hierdoor kon Lekvogels de eindstand op 4-0 zetten.

Een valse start dus in deze mooie 3e klasse. Verliezen zijn we niet gewend en dit was na de wedstrijd te merken. Maar goed, ook dat hoort er bij en dit zal nog wel vaker gaan gebeuren komende half jaar. De 4-0 was wel iets geflatteerd en als wij onze kansen hadden benut had het waarschijnlijk een hele andere wedstrijd geworden. Deze week weer lekker hard trainen met elkaar en volgende week proberen om thuis van Vvgz D2 te winnen!