58'

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 3e klasse 07

17 september 2016 10:30

Mike Kersbergen

Na 2 oefenwedstrijden, 2 bekerwedstrijden stond vandaag de eerste competitiewedstrijd tegen Dubbeldam JO13-3 op het programma. De voorbereiding was wisselend zowel wat betreft spel als resultaat. Na aanleiding van vorige week hadden we ook wel wat goed te maken want toen was de absolute wil/inzet niet optimaal met een teleurstellend gelijkspel als gevolg. Vooraf in de bespreking is per positie aangegeven wat verwacht werd en wat de aandachtspunten zijn van iedere spelers.

In een vertrouwde  1-4-3-3 opstelling weten we inmiddels waar de kwaliteiten van de spelers liggen en speelt iedereen op een positie waarvan wij vinden dat hij het beste tot zijn recht komt. De vaste nummers voor het seizoen werden prijsgegeven door de trainers Ron en Christian. Helaas is Myron nog geblesseerd en bleek Niels vrijdag een voetblessure te hebben opgelopen en zaterdag volgde het bericht dat hij definitief niet kon meedoen. Thomas die eerder ook al had meegedaan vanuit de E2 wilde graag voetballen en werd aan de selectie toegevoegd zodat we toch met 13 waren.

We begonnen met de volgende 11:

Chris op de goal. Verdediging v.l.n.r. : Jeftha, Ties, Jente en Thijs.                                             Op het middenveld:  Sybe, Sam en Gosse.                                                                                     Aanval: Jesse, Julian en Boyd.                                                                                                           Wissel: Jeremy en Thomas

Het begin van de wedstrijd was moeizaam. Het lag niet aan de inzet van de spelers maar Dubbeldam speelde in een 4-4-2 opstelling met middenvelders die erg diep speelden waardoor we aan het zoeken waren. Tel daarbij op dat de rugdekking onvoldoende was en we op 1 lijn verdedigde waardoor een aantal diepe ballen direct doelgevaar opleverde voor Dubbeldam. Gelukkig voor ons was Dubbeldam niet scherp voor de goal en redde Chris een aantal keer goed. De 0-1 viel echter toch in de 12e minuut juist op het moment dat Gosse door een omzetting meer voor zijn verdediging ging spelen en het iets beter stond.  Na circa 15 tot 20 minuten kregen we meer grip op de wedstrijd. Thomas was in de ploeg gekomen voor Gosse en ging op zijn plek spelen en schoof een aantal keer ook brutaal door naar voren. Uit 1 van de eerste kansen liet de net ingevallen Jeremy zien een echte spits te zijn. Een steekpass van Sam was op maat en de keeper kwam uit zijn doel maar Jeremy omspeelde de keeper en schoof de bal tergend langzaam de goal in. Net voor rust de 1-1.  De opluchting was groot want op basis van de eerste helft hadden we ook achter kunnen staan. De resterende laatste minuten kreeg Sam nog een schotkans na de ingestuurde cornervariant alleen hij raakte hem niet goed. In de rust werd nogmaals herhaald waar iedereen moest staan bij balverlies en omschakeling en moest Jente meer rugdekking geven om de doorkomende snelle middenvelders van dubbeldam af te stoppen. Jeftha moest helaas geblesseerd uitvallen vanwege een blessure.

De 2e helft begon sterk van Meerkerk zijn kant. Er werd gestreden voor elke meter en Meerkerk was steeds op de helft van Dubbeldam te vinden. In de 35e minuut viel dan ook de 2-1. Het was Julian die over de rechterkant goed doorkwam en de bal via de binnenkant van de paal afrondde. Mooi dat hij scoorde want in de rust beweerde hij nog dat hij het zo moeilijk vind om te scoren. Gewoon vertrouwen hebben in jezelf je kan prima voetballen. Een mooie opsteker voor het team want we zijn effectief vandaag. Meerkerk controleert de wedstrijd en iedereen vecht voor elk duel. Prachtig om te zien voor ons als trainers en voor de ouders langs de kant. Echte uitblinkers waren voor ons Thijs en Gosse die in de 2e helft vrijwel elk duel wonnen. Klasse mannen!

De laatste 15 minuten van de wedstrijd begon Dubbeldam meer risico te nemen wat als gevolg had dat er meer druk op de verdediging volgde maar er ook meer ruimte kwam voor onze aanvallers. De verdediging hield goed stand aangemoedigd door fanatieke ouders. Ook Thomas liet zich niet onder sneeuwen en ging moeiteloos mee in de duelkracht van zijn teamgenoten.

Doordat Meerkerk meer ruimte kreeg was het ook wachten op een mooie steekbal van Sam op 1 van de aanvallers. Het werd geen steekbal maar een onderschepping van Sam met het hoofd waardoor de bal bij Boyd kwam. Die dribbelde richting de goal van Dubbeldam en schoot de 3-1 binnen.  Dubbeldam was verslagen en enkele minuten later was onze spits Jeremy er weer als de kippen bij om een bal die tussen de keeper en de verdediging viel binnen te werken, 4-1 voor Meerkerk. Er werd ook nog een goal van Jeremy afgekeurd vanwege buitenspel.  Hoewel 4-1 op basis van de eerste helft wellicht wat geflatteerd is gaat het er uiteindelijk om dat je de ballen erin schiet en dat je keihard werkt als team. Die laatste 2 dingen hebben we heel  goed gedaan en daar verdient het team een compliment voor. Volgende week Heerjansdam uit die ook haar eerste wedstrijd met 1-5 heeft gewonnen dus daar zullen we minimaal hetzelfde niveau moeten halen.