Meisjes onder 17, MO17-1, Groep 2 11

10 september 2016 10:30

Gerard Radstaat

Zaterdag, 10 september 2016

Vandaag, in het kader van het bekertoernooi, de thuiswedstrijd tegen NOAD '32 uit Wijk en Aalberg.

Waar ik het verslag van vorige week besloot met een compliment voor de inzet, begin ik het verslag van vandaag met het ontbreken van inzet en strijdlust in de eerste helft.
Voetballend was de eerste helft heel onrustig en slordig maar vooral de inzet en strijdlust om een duel te winnen ontbrak. Bijna alle duels gingen, tegen de fysiek mindere speelsters van NOAD, verloren. Hierdoor zijn we ook niet aan voetballen toegekomen, hebben we slechts één kans gecreeerd (dat werd ook een doelpunt van Sanne) en gingen we verdiend met een 1-3 achterstand rusten.

In de rust hebben we aangegeven dat het echt anders moet als we nog kans wilden maken in deze wedstrijd. Er moest meer inzet en strijdlust komen, het spel moet nauwkeuriger en vooral ook moeten we meer met elkaar praten !

Na de rust bleek het kwartje toch gevallen te zijn en werd er wel gestreden voor iedere meter en werden er duels gewonnen. Nou, misschien zat er nog wel een verrassing in ....
Die verrassing kwam helaas niet.... De tweede helft was meer gelijk opgaand zonder dat wij echte kansen konden creeeren. NOAD wist nog wel een keer te scoren waardoor de eindstand uiteindelijk 1-4 werd.

De felicitaties gaan naar Wijk en Aalberg, NOAD heeft een leuk voetballende ploeg en hebben vandaag verdiend gewonnen !

De les van vandaag voor ons is om iedere wedstrijd fel en scherp te beginnen c.q. te spelen.
Als we de duels niet winnen komen we niet aan voetballen toe.
Als we niet aan voetballen toe komen zullen we niet gaan scoren.