90'

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

4 februari 2017 14:45

Pluijm, H.A.A.TH. van der

Desk uit, voor de meesten een eerste kennismaking met het sportpark aan de Eikendijk in Kaatsheuvel. Na de opwinding onderweg over een verwisselde tas begon het in Kaatsheuvel zachtjes te regenen. Op het bord werden we aangekondigd als Meerdijk 2 en op welk veld gespeeld moest worden stond niet vermeld. Dat beloofde wat te worden vandaag. En het werd ook wat....., onder de bezielende leiding van scheidsrechter Van der Pluim werd in de stromende regen op het, op dat moment nog uitstekende, hoofdveld afgetrapt. De supportersclub, vandaag alleen bestaande uit Ad, was weer aanwezig. Meerkerk probeerde direct het initiatief naar zich toe te trekken en wist ook enkele mogelijkheden te creeëren. Desk liet zich ook niet onbetuigd en vanuit de omschakeling kwamen er enkele mogelijkheden die door Michel goed werden gepareerd. In de 30e minuut kwam Meerkerk op een 0-1 voorsprong, Sander soleerde door de verdediging, passte op Ruud die de bal panklaar neerlegde voor Barry die beheerst de 0-1 in de touwen schoot. Enkele minuten later een slippertje achterin, door de goed uitkomende Michel werd dit gevaar bezworen en zijn interceptie leverde nog meer op. Sander pikte de bal aan de rechterkant op, ging op snelheid langs zijn tegenstander en zette goed voor waardoor de inlopende Elmar 0-2 kon scoren. Dit was ook de ruststand. In de 2e helft startte Meerkerk ook goed, de tegenstander werd snel vastgezet met het idee de wedstrijd snel te beslissen. Dit pakte anders uit, een steekbal binnendoor leverde de rechtsbuiten van Desk vrije doorgang op naar het Meerkerkse doel. De sliding van Daan pakte niet goed uit en het fluitje voor een panalty klonk. Michel zat er nog aan maar de stand was uit het niets 1-2. Hierna werd Meerkerk, totaal onnodig overigens, wat onrustiger in het veld. Ook de toegepaste wissels leverden in eerste instantie niet het gewenste resultaat op. Er werden niet veel kansen weggegeven maar het balbezit was vaak ook niet van lange duur. Uiteindelijk wist Meerkerk van de geboden ruimte gebruik te maken. In de 85e minuut passte Martijn de bal over de verdediging op Ruud, die diagonaal de 1-3 in het doel schoot. Wedstrijd beslist zo leek het. In de 88e minuut toch nog weer een onoplettendheid waardoor het zomaar 2-3 werd. In de hectische slotfase van alles of niets voor Desk was het uiteindelijk Mechiel die na een solo aan alle onzekerheid een einde maakte: 2-4. Tegelijk klonk ket laatste fluitsignaal en werd de eerste wedstrijd na de winterstop in een overwinning omgezet.