57'
Assist: Sam van Veen

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 3e klasse 07

12 november 2016 10:15

Na een reeks thuiswedstrijden stond er vandaag weer een uit wedstrijd op het programma.   IFC uit Hendrik Ido Ambacht was de tegenstander. IFC,  een ploeg die ons in de heenwedstrijd nipt had verslagen had vorige week een knappe overwinning op koploper VVGZ gehaald. Het zou een lastige opgave worden maar als team van een vergelijkbaar niveau als Meerkerk. Er zijn wat mutaties in het team nodig omdat Chris heeft aangegeven niet meer te willen keepen maar te willen voetballen en Niels nog kampt met problemen met zijn rechterbeen. Dit had als gevolg dat Niels vandaag het doel zal verdedigen en Chris als speler in het veld staat. Ook hadden de trainers bedacht om Boyd als centrale verdediger te positioneren omdat we door de afwezigheid van Niels een speler missen met overzicht en een goede trap. Dit enigszins tot teleurstelling van Boyd, maar gelukkig zette hij zich daar in het veld overheen want hij speelde een dijk van een wedstrijd.

Eerste helft

De ploeg begon goed aan de wedstrijd. Er werd bij vlagen goed gecombineerd en de wil om elk duel te winnen was vanaf de eerste minuut aanwezig. Chris begon als rechtsback en hoewel het even zoeken was voor hem speelde hij fysiek sterk en liet de aanvaller geen ruimte. Na 9 minuten is er dan ook een mooi opgezette aanval via Sam en Bram waarbij de laatste de bal bij Jeremy bezorgd die vervolgens de bal in de hoek schuift. Een lekkere opsteker voor het team. In de periode daarna zijn de teams aan elkaar gewaagd waarbij Meerkerk de beste kansen krijgt. Het zijn achtereenvolgens Bram, Jeremy, Jesse en opnieuw Jeremy die kansen laten liggen op de 2-0. IFC krijgt ook kansjes maar over het algemeen staat de ploeg goed en als ze toch doorkomen schat Boyd de situatie goed in en weet verder gevaar te voorkomen. Het is dan ook teleurstellend dat het net voor rust toch 1-1 wordt. Niels, die vandaag zijn uittrappen met links doet in verband met zijn rechterbeen en vandaag uitstekend keept raakt de bal niet helemaal goed en een speler van IFC schiet de bal hoog over Niels heen.  In de rust heerst er wat ontevredenheid over de tussenstand bij de ploeg maar beide trainers zijn eigenlijk niet ontevreden en wijzen erop dat de ploeg goed staat en de goals vanzelf komen als we zo doorgaan.

2e helft

IFC start de 2e helft sterk en we staan in die fase onder druk. Met name de middenvelders hebben soms nog wat moeite om positioneel goed opgesteld te staan zodat de ruimtes niet te groot woorden. Goed luisteren naar de aanwijzingen van de trainers en constant nadenken waar sta ik opgesteld, kan ik nu wel of niet aansluiten bij de aanvallers en wanneer ga ik druk zetten. Dat zijn moeilijke tactische voetbalzaken waarin we nog stappen kunnen maken maar wel heel leuk om daarin beter in te worden. Ondanks dat we onder druk staan komen we na 4 minuten in de 2e helft op 1-2. Het is Jente die Chris wegstuurt en Chris, in de 2e helft spelend als spits, maakt goed gebruik van zijn snelheid en schiet de bal hard en laag in de hoek. Een grote smile op iedereen zijn gezicht omdat juist Chris deze goal maakt. In de periode daarna blijft IFC aandringen en zijn er 2 goede kansen voor deze ploeg. Het is Niels die in een scrimmage goed redt en de andere keer wordt gelukkig net naast geschoten. Na 11 minuten komen we op 1-3 door een individuele actie van Sam. Het talent van Sam is ook bij andere opgevallen, want sinds kort traint hij 1x per week mee met de jeugd van BVO FC Dordecht. Sam start zijn solo vanaf de middenlijn. Op snelheid passeert hij 3 a 4 spelers van IFC en schuift de bal in de hoek. Bijna een identieke goal aan de thuiswedstrijd waarin hij hetzelfde presteerde. Hoewel we 1-3 voorstaan lukt het toch opnieuw niet om eens rustig de wedstrijd uit te voetballen. Een misverstand tussen Jente en Boyd wie de bal terug gaat schieten resulteert in balverlies voor Meerkerk en de aansluitingstreffer voor IFC. IFC is terug in de wedstrijd en gaat nu nog meer drukken zetten op de verdediging van Meerkerk. In de 20e minuut krijgen we een corner tegen en in een scrimmage raakt Jente de bal ongelukkig waardoor die in onze goal beland. 3-3.  Volgens trainer Ron kan de beste dit overkomen J
IFC is in deze fase de betere ploeg maar Meerkerk vecht voor wat het waard is. Uit de counter krijgt Meerkerk vervolgens met name via Bram 2 uitstekende mogelijkheden om de 3-4 te maken. Bram, die als die eenmaal op snelheid is niet meer bij te houden is, verschijnt vanaf de rechterkant 2x alleen voor de keeper maar heeft dan niet meer genoeg kracht om goed af te ronden en de bal beland daardoor 2x in de handen van de keeper.  Toch is het Meerkerk die 3 minuten voor tijd de beslissende 3-4 maakt. Het is Chris die in de 16 van IFC goed doorzet en de bal in de rechterhoek schuift.  De vreugde bij iedereen is groot en hoewel IFC daarna met alle elf naar voren gaat houden we nu wel stand en gaan we met 3 punten naar huis. In de kleedkamer is de sfeer uitbundig en worden er nog maar wat sinterklaasliedjes gezongen. VVGZ heeft opnieuw verloren waardoor nu Heerjansdam de beste papieren heeft voor een kampioenschap. Meerkerk doet ook nog mee maar dan zullen de 2 laatste wedstrijden gewonnen moeten worden en de andere uitslagen ook positief voor ons moeten uitvallen. Na de wedstrijd kon er bij IFC nog worden genoten van een heerlijk broodje doner voor onderweg en kon de ochtend voor sommige spelers en trainer Ron niet beter beginnen.