SV Meerkerk 5

Mark Vermeer (intikker)

Mannen zaterdag, 5, 5e klasse 15

1 april 2017 14:30

Zaterdag 1-april het was weer tijd voor de klassieker van de lage landen namelijk Ameide – Meerkerk. Gezien de pot van vorige week hadden we nog wat goed te maken. Hoe fijn is het dan om gelijk de week erna tegen Termei uit te mogen, om zo onszelf te mogen revancheren. Gelukkig was ik niet de enige die er zo over dacht en had iedereen wel een poetsdoek mee om de knaken is flink te poetsen. Onder leiding van misschien wel de beste scheidsrechter die we tot nu toe hebben gehad (mag ook wel is gezegd worden) begonnen we de wedstrijd onder toeziend oog van de vele toeschouwers die op waren komen dagen voor deze fantastische derby. En eindelijk na een paar weken hadden we het niveau die we behoorde te hebben, we waren heer en meester ik geloof dat Ameide de eerste helft geen schot op doel heeft gehad. We stonden achterin als een huis en op het middenveld en voorin werd prima rondgespeeld. Niek zat heerlijk op de brommer op de rechterflank en Sebas die vandaag een keer niet aan het vlaggen was, liet zich ook van zijn beste kant zien. Jammer genoeg weten we met ons spel net niet die ene gouden assist te kunnen geven en zo onszelf te belonen met een welverdiende goal. We gaan dan ook de rust in met de brilstand 0-0. In de rust is er niet veel gezegd behalve dat we gewoon zo lekker moeten door voetballen, dan komt die goal vanzelf wel. De tweede helft gingen we dan ook verder waar we de eerste helft gebleven waren, maar jammer genoeg komt dan toch weer die oude voetbalwet boven drijven…
Als je niet scoort krijg je er zelf één om de oren.
Waar Terry vorige week ons nog in de wedstrijd hield, was het nu een vrije trap van 20 meter van de goal die roet in het eten gooide. De bal kwam recht op hem af maar helaas kreeg hij hem niet over de goal heen getikt en was het 1-0 voor Ameide. Dat is het zure van de keeper, wanneer je als aanvaller een fout maakt heb je nog een heel elftal achter je staan. Als je als verdediger een fout maakt heb je altijd nog de keeper. Als je de keeper bent en je maakt een foutje, dan ben je de sjaak. Tijdens en net na de wedstrijd is het zuur, maar het maakt niet uit, we maken allemaal fouten. Volgende keer houdt je ons weer in de wedstrijd met één van je goede reflexen!
Dit was dus even een zure tegenvaller, heel de wedstrijd de betere en toch achterstaan. Jammer genoeg was dit niet het enige en moesten we nog verder door de zure appel heen bijten. Een lange bal werd niet goed weggewerkt vlak voor onze eigen goal en kwam zo in de voeten van een Termeier terecht. Die schoof dit cadeautje netjes binnen de netten.
De betere en dus toch met 0-2 achter staan…
We gingen meer risico nemen, meer druk naar voren, achterin 1 op 1 en uiteindelijk betaalde dat uit in een goal van onze enige echte aanvoerder Tits. Het geloof kwam weer terug en we vochtte als leeuwen om die gelijkmaker binnen te schieten. Ondanks nog een aantal goede kansen zat het er uiteindelijk niet meer in. We hebben verloren van de knaken met 2-1 ondanks de prima pot die gespeeld is. Ondanks deze zure nederlaag wil ik toch even zeggen dat ik trots ben op de wijze waarop we gevoetbald hebben. Als we dit over vier weken bij Groot-Ammers ook kunnen opbrengen, dan wordt het nog een pittige pot voor ze. We hebben nu drie weken geen wedstrijd, rust goed uit en zorg dat je er tegen Groot-Ammers weer voor de volle 110 procent tegenaan kan!