11'
60'

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 3e klasse 08

18 maart 2017 9:00

Na 4 overwinningen op rij, vandaag wedstrijd 5 van de competitie tegen Dubbeldam.   De thuiswedstrijd was eerder met 3-2 gewonnen, vandaag konden we laten zien of het vertrouwen dat we hebben ook nu weer kan worden omgezet in goed spel en een overwinning. De groep is ook vandaag weer compleet. Vooraf wordt gewaarschuwd voor onderschatting en per positie aangegeven wat tactisch verwacht wordt.

We beginnen de wedstrijd redelijk en Dubbeldam moet zich noodgedwongen terugtrekken op eigen helft. We proberen de bal goed te laten gaan maar kiezen er te vaak voor om door het midden te spelen in plaats van via de zijkanten waar de ruimte ligt. De keren dat we wel de zijkant zoeken via Bram en Chris krijgen we ook kansen.
Het is dan ook Chris die na circa 10 minuten de bal tergend langzaam binnenschuift. Meerkerk blijft goed druk zetten en we zijn veel sterker dan Dubbeldam.  Vooral Chris en Boyd krijgen kansen op de 0-2. Na circa 25 minuten valt die ook echter de grensrechter vlagt voor buitenspel. Dubbeldam krijgt in de eerste helft 1 grote kans maar die wordt goed gepakt door gelegenheidskeeper Jeremy.

In de rust wordt uitgesproken dat Meerkerk zich moet gaan belonen met de 0-2 en dan was de wedstrijd ook zeker gespeeld. Er is vertrouwen in een goede afloop alleen we zullen meer rust moeten krijgen in de afronding. Waar we normaliter in de 2e helft vaak het verschil maken en goed spelen is dat deze wedstrijd niet het geval. We leiden teveel onnodig balverlies op het middenveld en zijn met afronden niet geconcentreerd. Ook verdedigend zijn we minder sterk dan de afgelopen wedstrijden waardoor ook Dubbeldam wat meer in de wedstrijd komt. Ondanks het matige spel in de 2e helft krijgen we zeker 5 zeer goede kansen echter we zijn niet bepaald scherp voor de goal. Zowel Chris, Boyd als Bram krijgen niet te missen kansen maar het lukt niet om die beslissende 0-2 binnen te schuiven tot frustratie van enkele spelers en trainer. Als het niet lukt om te scoren is het zeer belangrijk om dan maar de 0-1 over de streep te trekken. Door slordig spel en veel balverlies hebben we niet de volledige controle over de wedstrijd. Net voor tijd komen we goed weg en red Jeremy nog goed, maar in de laatste seconde van de wedstrijd gaat het toch nog fout. Een schot net buiten de 16 beland hoog in de goal onbereikbaar voor Jeremy. Dubbeldam viert het gelijke spel (terecht) als een overwinning en Meerkerk druipt gefrustreerd en teleurgesteld af. Man of the Match? Gosse haalde als 1 van de weinige ook in de 2e helft een dikke voldoende. Iedereen moet zelf in de spiegel kijken hoe het komt dat we deze wedstrijd uit handen hebben gegeven. Onze voorsprong op de nummer 2 Ameide) is nog 4 punten. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen VVGZ op het programma.