Een gelijkspel dat voelt als een nederlaag....

VVAC JO13-2

3 - 3

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 3e klasse 08

1 april 2017 11:45

De afgelopen weken was ik op vakantie in Zuid-Afrika. Na elke wedstrijd van de JO13-1 keek ik vol verwachting naar mijn telefoon en elke keer zag ik dat het goed was. 10 punten uit 4 wedstrijden is een uitstekende prestatie. Een dik compliment aan de jongens voor deze prestatie en uiteraard gaat mijn dank uit naar mijn mede-trainert die het de afgelopen alleen heeft moeten doen. Daarnaast was ik blij om te lezen dat zelfs de ouders erg blij waren dat ik weer terug was. Onder leiding van Arco & Anton hebben ze geld ingezameld om te zorgen dat ik met een vlucht eerder naar Nederland kon afreizen. Leuk initiatief! ;)

Terug naar afgelopen zaterdag, de wedstrijd tegen VVAC stond op het programma. Dit was de enige ploeg waar we dit seizoen nog niet tegen gespeeld hadden. VVAC had twee keer gewonnen van Ameide en stond daarom op de 2e plek. Bij winst zouden we goede zaken doen!

We konden vandaag uitslapen want de aanvang van de wedstrijd was om 11:45. Dat nog niet iedereen wakker was werd op het parkeerterrein bij VVAC al duidelijk. Boyd was namelijk zijn tas thuis vergeten… Uiteindelijk had hij geluk dat zijn moeder de tas nog snel kwam brengen. De wedstrijd werd gespeeld op natuurgras, Sybe trok vandaag voor de 2e keer dit seizoen zijn handschoenen aan. Dit deed hij uit eigen initiatief voor Sam en het team, klasse Sybe!

Om precies 11:45 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. We hadden vandaag een absolute droomstart. Binnen 10 minuten stonden we al op een 0-2 voorsprong. De 0-1 werd gemaakt door Boyd na een aanval via Jeremy & Sam. Al snel daarna volgde de 0-2 na een mooie opening van Chris kwam de bal bij Bram. Die haalde verwoestend uit en zorgde in de korte hoek voor de 0-2. Wat een lekker begin! De verdediging bestaande uit Jesse, Jente, Ties en Jeftha heeft het vandaag lastig met de fysiek sterke spits en VVAC zoekt hem constant op en zodoende worden zij ook gevaarlijk. Een paar keer mogen wij absoluut niet klagen dat VVAC de bal niet achter Sybe krijgt.

Na 20 minuten is het dan alsnog raak voor VVAC. Jeftha maakte een dartele beweging maar krijgt de bal meer op zijn hak en dus niet ver weg. De spits kan hier gebruik van maken en scoort in de verre hoek na een goed schot. Gelukkig pakt de JO13-1 het goed op en maakt vlak voor rust nog de 1-3. Na een mooie lob van Boyd kwam de bal bij Niels en hij scoorde zijn eerste goal van het seizoen. En wat voor één! Een mooie aanval bekroond hij tot een doelpunt. Vlak daarna is het rust.

In de rust wordt er op gehamerd dat we deze wedstrijd snel in het slot moeten gooien door de 1-4 te maken.  Dit lijkt ook snel te gebeuren na een balletje van Boyd op Bram maar die schiet op de buitenkant van de paal. De wedstrijd kabbelt daarna voort en Meerkerk lijkt op de overwinning af te stevenen. Helaas lukt het vandaag niet om met 3 punten richting Meerkerk te vertrekken. VVAC straft bij de 2-3 een foute bal van Ties en slap ingrijpen van Jente direct af. Dit zorgt ervoor dat zij weer geloof krijgen in een resultaat en dit wordt uiteindelijk 5 minuten voor tijd nog beloond ook. De spits stuurt in één keer de rechtsbuiten weg, Thijs kan het gevaar niet keren en de rechterspits weet de bal achter Sybe te schieten. Daarna krijgt Meerkerk ook nog wel wat kleine kansjes maar helaas lukt het niet om de overwinning binnen te slepen en eindigd deze wedstrijd in 3-3.

Uiteraard was er na de wedstrijd teleurstelling om het puntenverlies en dat is goed om te zien. Volgende week mogen we voor de 3e keer dit seizoen tegen AMEIDE spelen, dit keer uit. Uiteraard gaan we er deze week hard voor trainen om dit jaar ongeslagen te blijven tegen Ameide!