2 - 0

SV Meerkerk 4

Mannen, 4, Groep 5 27

9 september 2017 15:00

Vandaag de wedstrijd tegen Peursum op het programma. We hadden weer een bijzonder gevarieerd team met wat extra gastspelers erbij. Je zou het bijna niet geloven met 22 spelers op papier maar ze waren inderdaad nodig. Oudspeler Ralf kwam even buurten samen met leider Hijkie vanuit het 3de en op het doel stond de verrassing van de dag (vorig week na een aantal biertjes binnen gehengeld) Frank Schotman.
Na de nederlaag van vorige week wist Hans ons deze week beter te motiveren en vertelde dat we dit keer voor de drie punten zouden voetballen. Vorige week tegen Everstein ging het ook met vlagen goed als we dat gewoon vast houden en iets minder fouten zouden maken, kunnen we nog ver komen deze wedstrijd/dit seizoen.
Met ondergetekende als vlagger gezien de polsblessure van vorige week, gingen we van start maar zonder Rico Jacobs…
Jacobs die al wel op het voetbalveld was moest nog even terug naar huis omdat die vergeten was dat die zijn vriendin had opgesloten. Of dit nog van de nachtelijke taferelen was met handboeien of gewoon in een slaperige bui de deur al op slot had gedaan zullen we in het midden laten…
We begonnen de wedstrijd op het kunstgras van Peursum nog wat onwennig en eigenlijk wat te gretig terwijl we iets meer de rust moesten bewaren. Met iets meer rust en overzicht kunnen we namelijk echt wel lekker voetballen. Nadat klinker het voortouw nam om gewoon lekker te gaan ballen en de bal rustig over te spelen van links naar rechts kwamen de kansen dan ook vanzelf. We waren de eerste helft gewoon echt de betere met grote kansen tot gevolg. Echter of de keeper stond tot grote verbazing van onze bijzondere spitsenkoppel (molly en dillen) in de weg, of wij kregen hem gewoon niet strak genoeg tussen de palen. Peursum kreeg vlak voor rust ook nog een gevaarlijk kans en probeerde een bal over onze kleine keeper heen te lobben, gelukkig kwam deze op de lat en waren we weer even gewaarschuwd. We gingen dan ook ondanks de grote kans van Peursum, maar wel als de betere team met de brilstand de rust in.

Na rust gingen we op dezelfde voet verder en waren we gewoon weer met vlagen beter, maar de beslissende goal bleef maar uit. Tja op een gegeven moment ging misschien toch wel de vermoeidheid parten spelen, waarmee er ook net wat meer foutjes in het spel kwamen. We kwamen jammergenoeg achter door een scrimmage vlak voor het doel en Peursum maakte daar dankbaar gebruik van. Zo zie je maar weer als je zelf je kansen niet scoort….
Vlak daarna hadden we nog een Tits momentje die na het van achter neerhalen van een doorgebroken speler al zijn charmes in de strijd gooiden bij de scheidsrechter uiteindelijk gewoon mocht door voetballen. Helaas was het iets later dan alsnog raak voor Peursum en was de wedstrijd beslist.
We verliezen deze pot met 2-0, maar om het maar is positief te bekijken het ging alweer stukken beter dan vorige week en we hadden zeker wel minimaal een puntje verdient. Volgende week mogen we ons opmaken voor Leerdam sport thuis om half 3 om vervolgens daarna lekker te gaan Chinezen, tot dan!