Hoeveel helften heeft een wedstrijd, koeken door Opa en één douchekop

13'
17'

3e klasse 020

30 september 2017 9:45

Vrijdagavond 29 september, de trainer begint met de voorbereiding op de wedstrijd. En die voorbereiding is niet aangaande de tactiek, het spel of de opstelling. Nee, de voorbereiding heeft alles te maken met de ouders. Oké, niet alle ouders maar wel de ouders die moeite hebben de juiste auto te volgen (lees het eerste verslag).

Het adres wordt per app doorgegeven zodat de navigatie systemen correct kunnen worden ingevoerd. Op de zaterdagochtend, een druilerige deze keer, staan we gereed om naar het Dordse af te reizen. We gaan spelen tegen Oranje Wit JO8-7. Dit keer een gezellige boel in de auto met Vigo, Saar, Mart en Pauline.

Aangekomen in Dordrecht blijken er meerdere verenigingen op een betrekkelijk klein terrein te zitten zodat het parkeren enigszins lastig is. Maar goed, ergens afgelegen langs een fietspad op een dijk weten we uiteindelijk de auto te parkeren. Dan hop naar de kleedkamers……op slot. Weer terug naar de wedstrijdleiding en daar krijgen we een sleutel mee om de kleedkamer te openen. Dit onder de voorwaarden dat we een borg moesten afstaan. Uiteraard had ik mijn ideeën daarover (toch PM-S of PS-M) maar het werd toch geld.

Over naar de wedstrijd. De keeper/aanvoerder van vandaag is Mart. Aron en Vigo starten in de wissel hetgeen inhoudt dat Joep, Ingmar, Saar, Lukas en Lars in de basis starten. Dan nog even over Joep, nee niet Joep zelf maar de aanwezigheid van zijn Opa Schotman. Op zich de normaalste zaak van de wereld maar lees dit verhaal door en dan wordt duidelijk waarom Opa is ingezet.

De wedstrijd start rommelig, dan zie je toch dat je een Sjaak mist als spelbegeleider. Nu is er wel iemand maar meer dan toeschouwer spelen zat er bij deze spelbegeleider niet in. Geeft niet maar enige structuur is toch handig tijdens een wedstrijd. Sjaak, ga je voortaan ook mee naar de uitwedstrijden?

Meerkerk heeft het betere van het spel maar het geluk ontbreekt. De paal staat Meerkerk veel in de weg en de roulerende keeper staat ook vaak op de juiste plaats. Toch is het de verdienste van dit prachtige team met karakter dat Lukas de 0-1 scoort. Doorzetten blijkt het motto van vandaag.

Druk naar voren spelen wordt door een aantal fanatiekelingen binnen dit team erg serieus genomen. Onze laatste mannen, de heren Dekker en Den Hartog, zijn te vinden in het doelgebied van de tegenstander. Dame van Eck, welbekend als Saar binnen dit team, gaat voorop in de strijd om de 2e goal te maken. Lars, onze vrolijke noot binnen het team, heeft zijn draai gevonden en verovert steeds vaker de bal. Ga zo door Lars!

Ondanks alles staan we na 10 minuten toch op 1-1 en gaan we voor de tweede helft van eerste helft spelen. Volgen jullie mij nog?

Deze tweede helft van de eerste helft moeten we, zo lijkt het, snel vergeten. We komen namelijk op een 3-1 achterstand. Maar…….de kansen waren in grote getalen voor Meerkerk maar twee uitbraken zonder Meerkerkse verdedigers deden ons de das om. De spreekwoordelijke das trouwens want koud was het niet.

Kortom, halverwege de wedstrijd maar na de tweede helft van de eerste helft stonden we met 3-1 achter. En nu vraag je je dan af. Trainers ontslaan? Zou kunnen want de witte zakdoeken zijn gezien. Spelers aankopen? Zou kunnen, er liepen er voldoende en voor een AA en een zak chips was het best te regelen. Alleen geen geld op zak, alles als borg gegeven voor de sleutel van kleedkamer 6.

Dan maar de tactische aanpak. En dan moet je vooral niet bij mij zijn. Ik zeg het maar zelf voordat lezers als John Weijts deze voorzet inkoppen. Dus ik het drinken regelen en Diede de tactische bespreking.

Lukas, in een eerdere wedstrijd al een uitstekende keeper, besluit te wisselen met Mart. Lukas op doel en Mart weer in het veld. Lukas was na de eerste 20 minuten ook behoorlijk leeg gespeeld. Wat een meters had hij afgelegd samen met zijn teamgenoten.

Dan starten we de eerste helft van de tweede helft na de rust van de eerste en tweede helft van de eerste helft. Logisch toch?

In de eerste helft van de eerste helft van de tweede helft, kortom de eerste vijf minuten van de eerste helft van de tweede helft staan we weer zoals we van dit team gewend zijn. Kort voor het doel van de tegenstander.

In deze eerste 10 minuten van de eerste helft van de tweede helft trekt Meerkerk de stand gelijk en weet zelfs op voorsprong te komen. Met drie goals van Mart en een 3-4 voorsprong gaan we rusten na de eerste helft van de tweede helft nadat we de tweede helft van de eerste helft nog gingen rusten met een 1-3 achterstand. Volgt u me nog steeds?

Voor de lezers die nog aanwezig zijn in dit verhaal gaan we op voor de tweede helft van de tweede helft met een 3-4 voorsprong.

De tegenstander komt er niet meer uit (net als ik in dit verhaal) maar blijven toch knokken voor iedere meter. Meerkerk gaat erop en erover en met doelpunten van Mart en Ingmar wordt de eindstand op 3-6 gezet. De eindstand? Ja, die volgt na twee helften van eerste en tweede helften gezamenlijk goed voor 40 minuten voetbal onderverdeeld in 2 helften van 20 minuten met helften van 10 minuten afgewisseld door korte pauzes.

Na de wedstrijd de bekende buikschuivers richting de ouders (en voor de wastas; Diede) en op naar kleedkamer 6 waar we de sleutel van hebben door middel van het afstaan van een borg. Dan verwacht je ook wel wat in zo’n kleedkamer toch? Eén hele douchekop voor 8 spelers.

En dan nu het verhaal achter de aanwezigheid van Opa Schotman. In dit beloften team hebben wij wekelijks een lekkernij in de kleedkamer. Dat kan een koek, chips, taart of wat dan ook zijn. Wekelijks is er een andere papa of mama aan de beurt. En u raadt het al, deze week was Ivo aan de beurt. Ivo, in dit geval de vader van Joep maar tevens schoonzoon van Opa Schotman, liet zijn schoonvader mooi opdraaien voor deze kostenpost. De stroopwafels smaakten goed Opa Schotman. Uiteraard zal Ivo zeggen dat hij zelf deze stroopwafels heeft geregeld maar om een goed verhaal te maken hebben wij de situatie iets (heel ietsje maar) aangepast.

Niet alles in onze verslagen zal op waarheid berust zijn maar de uitslag in ieder geval wel : 3-6 winst bij Oranje Wit.

Volgende week spelen we om 08:45 uur thuis tegen Wieldrecht JO8-2, komt u weer kijken?

Halverwege de parkeerplaats een schrikreactie van trainert Diede. Paniek! De wastas, waar is de wastas. Maar dan blijkt dat onze Pauline uiteindelijk alles onder controle heeft. Ze heeft de wastas en stelt daarmee Diede gerust, wat een mooi en gemoedelijk liefdevol moment om dit verslag mee af te sluiten.