61'
79'

Mannen, 3, 4e klasse 09

14 oktober 2017 15:00

Onder zomerse omstandigheden stond vandaag de uit wedstrijd tegen GJS op het programma. Als trotse koploper reisden we af naar Dalem met een selectie van 15 man. Afwezige waren van Zee, Jurre, Ruudjes, Ferry, Albert en Jacco. Vanuit het 2 e sloten Boris en Koen aan. Albert kwam nog wel zijn team moreel ondersteunen. We begonnen de wedstrijd net als vorige week bijzonder matig.

Er was geen communicatie of we nu druk gingen zetten of niet, bepaalde spelers moesten erg wennen aan een voor hun nieuwe positie en de coaching die er was, was nou niet bepaald bemoedigend.
Onoplettendheid van Koen zorgde ervoor dat we al snel met 1-0 achter kwamen. Ook daarna was het kommer en kwel wat Meerkerk liet zien. Steeds weer werden de verkeerde keuzes gemaakt en zelfs ballen over 5 a 10 meter vlogen over de zijlijn. De leiders deden een tactische wissel en een aantal besloten om wat verder in te zakken maar er waren er ook die vrolijk tot aan de keeper doorjaagde met alle gevolgen van dien. Doordat GJS ook niet bepaald een wonderploeg is en het spel aan Meerkerk overliet kwamen we vooral in het laatste kwartier wat meer voor de goal van GJS.

Dit resulteerde in een niet te missen kans voor Nollie, maar daar heeft Nollie inmiddels zijn handelsmerk van gemaakt dus helaas ging de bal meters mis. Uit 1 van de vele corners lukt het onze aanvoerder Bassie om een bal die blijft hangen over de lijn te deponeren. 1-1. Ook weten we uit de kluts 2x de laat te raken en schiet Bokkie nog een bal op de paal. Het blijft bij 1-1. In de rust 4 verse krachten die hopen het verschil te kunnen maken. De 2 e helft kiest GJS opnieuw voor een afwachtende tactiek en staat Meerkerk wat beter opgesteld. Het vele balbezit zorgt echter voor weinig kansen doordat we onzuiver spelen. Tot overmaat van ramp is er balverlies van Hijkie op
het middenveld waardoor er veel ruimte ligt en Boris op snelheid wordt afgetroefd en ook Ruben te laat is.

Meerkerk mist een aanspeelpunt voorin en onze Zlatan, Benjamin, komt weer in het front voorin na in de rust gewisseld te zijn. We gaan opportunistischer spelen en dat zorgt voor behoorlijk wat paniek aan de kant van GJS. Uit een corner weet Benjamin raak te koppen maar er zou een overtreding gemaakt zijn door Guando. De druk op GJS neemt wel toe en met een mooie voorzet van Mike zorgt Benjamin voor de toch wel terechte 2-2 stand.

Meerkerk blijft de sterkere ploeg maar mag op basis van de laatste 10 minuten blij zijn dat het nog een punt over houdt aan de wedstrijd. Zo keurt de scheidsrechter een goal van GJS af (jaja waar zie je het nog) na een buitenspel doelpunt en schiet een aanvaller van GJS van afstand mooi op de laat. De 2 e helft was de inzet en de saamhorigheid om er nog een overwinning uit te slepen wel aanwezig in vergelijking met de eerste helft. Het spel was vandaag echter van een bedenkelijk niveau. Positieve uitzonderingen? Ik vond Boris en Bassie na een onwennig begin een goede wedstrijd spelen en ook Ralf viel goed in. De 28e hebben we wat goed te maken tegen Peursum!