3 - 0

SV Meerkerk 4

5e klasse 18

14 oktober 2017 16:00

Volgens de voetbal.nl-app van de knvb hebben we nu al 5 wedstrijden op rij verloren en als je bij statistieken kijkt bij ons team, zie je ook een dikke rode cirkel met inderdaad alleen maar verloren wedstrijden. Dit terwijl we toch echt niet slecht aan het voetballen zijn, maar het jammer genoeg elke keer laten liggen. Het voetbal zit er wel in maar het lukt nog niet om dit de hele wedstrijd vast te houden en er dat potje uit te halen. Vandaag tegen Spijk uit om 4uur aan ons, om het tij te keren. Dit mochten we op het hoofdveld doen, gezien ze een spetterende wedstrijd verwachten. (of was het toch omdat ze maar één veld hebben… wie zal het zeggen) Deze wedstrijd stond onze donderschot op doel omdat Terry afwezig was, klasse Nick! De wedstrijd begon eigenlijk wel lekker en zolang we onze rust hielden werd er lekker gevoetbald. De tegenstander wilde denk ik aan de noodrem trekken en maakte een smerige sliding op hakkiem waardoor die gewisseld moest worden. In de loop van de eerste helft werd het spel wat onrustiger en daar maakte spijk dankbaar gebruik van en scoorde hierdoor 2 doelpuntjes. Waardoor we met een achterstand van 2-0 de rust ingingen. In de rust zeiden we tegen elkaar dat we gewoon rustig moesten blijven tikken, dan komen die kansjes vanzelf wel. De tweede helft zette we dan ook alles op alles en werd er echt gewoon super lekker gevoetbald. Naar mijn mening was dit onze beste helft van het seizoen, maar het scoren wil gewoon jammer genoeg nog niet echt vlotten. Als op een gegeven moment zelf een schot  vol op de pantoffel op 4 meter van de keeper er niet ingaat, dan weet je dit gaat weer lastig worden. Spijk werd steeds meer onder druk gezet, maar helaas kregen we dat goaltje er toch niet in. Als je dan alles op alles zet weet je dat je hem ook een keer tegen kan krijgen door de risico’s die je neemt zo ook dit keer. Spijk kwam er in een counter snel uit en scoorde de 3-0 en de wedstrijd was gespeeld. Al met al een prima wedstrijd van ons, maar helaas zal in de voetbal.nl-app volgende week de dikke rode cirkel nog steeds even rood zijn….