5 - 3

Vuren 4

5e klasse 18

11 november 2017 14:30

Meestal vertik ik het om een wedstrijdverslag te schrijven die ook daadwerkelijk over de wedstrijd gaat. Persoonlijk vind ik namelijk wedstrijdverslagen helemaal niet zo boeiend en interessant om te lezen. Het is toch veel mooier om te lezen hoe het allemaal om een bepaald elftal heen draait? De wedstrijd van laatste zaterdag wil ik jullie echter niet onthouden gezien het een ware thriller was….

Je merkte donderdag al hoe erg de nederlaag tegen Asperen in ons hoofdje was doorgedrongen, vorig week trainde we met 18 man, dit keer met de helft. We waren toch enigszins teleurgesteld, omdat we gehoopt hadden de opwaartse spiraal te hebben gevonden. Gelukkig hadden we deze zaterdag weer de kans om alles recht te breien en goed te maken wat we vorige week verknalde. We begonnen voordat er zelfs al 1 bal was geraakt met een 1-0 voorsprong doordat onze materiaalman Hakkiem alles netjes uitgestald had in de kleedkamer. (Je begrijpt, alles werd aangegrepen om deze wedstrijd te winnen) We zouden tegen Vuren spelen die een gelijk aantal punten heeft als ons, echter dit bereikt te hebben door bijna alleen maar gelijk te spelen. We waren dus gewaarschuwd!

Nadat Hans weer op z’n geheel eigen wijze de opstelling opgelepeld had, begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd en wat voor wedstrijd….
Onder toeziend oog van een volle zijlijn met supporters begonnen we de wedstrijd nog enigszins onwennig. Het veld was nogal vochtig en de bal gleed hard door waardoor het lastig in te schatten was wanneer je nou precies kon ingrijpen of hoe je de bal kon aannemen. Toch wisten wij al binnen 5minuten te scoren echter nadat de scheids de videobeelden bij de 5de grensrechter had terug gekeken bleek het buitenspel en ging het feest dus niet door. Vuren nam de bal en zocht de aanval op, eenmaal bij rand zestien aangekomen werd de aanvaller neergelegd door de verdediging, waardoor de scheids een vrije trap moest toekennen. Hoe die vervolgens die vrije trap nam weet die zelf ook niet meer, maar het feit was dat je er alleen maar naar kon kijken en ervoor in je handen moest klappen. Helaas betekende dat dus wel de 0-1 achterstand voor ons. Gelukkig had Dillen ook nog iets bijzonders in petto want hij kwam, ging, keek en lobte zo de bal over hun keeper heen. Ook weer een wereld goal wat de stand op 1-1 bracht. Jammer genoeg was er vlak voor rust nog een verkeerde inschatting van onze verdediging waardoor Vuren op 1-2 kwam.

In de rust was het kort maar krachtig: hier valt meer te halen!

We begonnen de tweede helft dan ook fel en creëerde hierdoor menig kans. Doordat we goed druk zette kregen we een aantal corners, waardoor Sebas uit de corner van Klinker de 2-2 binnen kopte! BAM!!! heerlijk gevoel, het zat eraan te komen en nu eroverheen!
Echter was Nick even vergeten dat die dit keer niet op doel maar in het veld stond en hands maakte binnen de 16 waardoor we een terechte pingel tegen kregen. Zelfs de sterk keepende Terry kon deze jammergenoeg niet tegenhouden, waardoor we weer achter kwamen in de wedstrijd, dit keer met 2-3.  Maar ook nu lieten we ons niet van het padje brengen, zeker nu niet met zoveel toeschouwers langs de lijn. We stroopte onze mouwen op en gaven met z’n allen nog dat ene stapje extra. Waardoor zelfs ondergetekende nog een enkel keer voorin was te aanschouwen. Uiteindelijk was het Klinker die met een super strakke crosspass Mark S. wist te bereiken en deze de bal met een stuit netjes het doel in kopte! Er volgde nog een paar spannende minuten totdat Klinker onze ‘man of the match’ met 2 assists ook nog zelf wist te scoren na een 1-2 met Mark S. waardoor de eindstand bleef steken op een 5-3 overwinning voor de mannen van het vierde! Nadat we ook nog is een lekker kratje bier van zowel Terry, als Hakkiem hadden gehad voor hun verjaardag bleef het nog lang onrustig in en rond ’t Hoog….