80'
Rudy Vroege (intikker)

Mannen, 3, 4e klasse 09

12 mei 2018 12:30

Na vorige week stond er vandaag wederom een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal tegen Schelluinen. In november won Meerkerk 3 de thuiswedstrijd tegen Schelluinen met overtuigende cijfers. Dankzij de leiders was er echter geen sprake van onderschatting. Zei wisten namelijk te vertellen dat Schelluinen na de 7-1 overwinning geen wedstrijd meer verloren heeft. Kortom Meerkerk 3 mocht aan de bak vandaag.

Door de personele problemen bij het 2e was het weer puzzelen om 11 namen op het formulier te krijgen. Mike en Cliff sluiten namelijk na de 1e helft aan bij het 2e en Bassie zou later op de middag zelfs nog bij het 1e zijn steentje bijdragen.
De basis bestond uit de volgende namen; Rubie; Jurre, Ferry, Bassie, Rico, Cliff, Barry, Jos, Mathias; Mike, Hijkie. Wissel: Sjacco, Ruudjes, Bokkie, Guando.
Meerkerk 3 begon de wedstrijd prima met rustig combinatiespel werd geprobeerd om de vrije man te vinden. Schelluinen liet Meerkerk 3 overigens ook zonder enige druk vrij voetballen. Begin 1e helft leverde dit een vrije schietkans op voor Jos. Van een meter of 20 lepelde Jos de bal richting de kruising. De keeper van Schelluinen tikte het schot echter net onder de lat vandaan. Maar de toon was gezet. In het vervolg van de 1e helft bleef Meerkerk de vrije man zoeken en ging het goed om met de gegeven ruimtes aan de zijkanten. Met name over links werd er uitstekend gevoetbald. Er werd een legio aan kansen gecreërd echter werden deze niet verzilverd. In de rust was iedereen het er over eens dat het een wonder was dat het nog 0-0 stond.
Kort na rust veranderde het spelbeeld. Schelluinen liet zich aanvallend wat meer zijn wat resulteerde in een tweetal kansen in de eerste 10 minuten van de 2e helft. Het leek erop alsof Meerkerk 3 even wakker geschud moest worden. Kort na deze kansen kwam Bokkie via een mooie aanval goed door op de linkerkant en gaf de bal strak laag voor op Guando die de bal achter zijn standbeen langs richting doel werkte via het been van de keeper en de binnenkant van de paal belande de bal in het netje: de bevrijdende 1-0. Na de goal leek het verzet van Schelluinen gebroken. Het spelbeeld was weer net zoals in de eerste helft. Meerkerk 3 had de overhand en legde verzorgd combinatiespel op de mat. De 2-0 volgde niet lang na de 1-0; Jos stuurde Ruud 1 op 1 en Ruud faalde niet. Na de 2-0 was het verzet van Schelluinen volledig gebroken. In de 70e minuut kwam de bal na goed doorjagen van Jos via Sjacco weer bij Jos terecht. Jos twijfelde niet en  joeg de bal met veel overtuiging in de kruisting 3-0. In de 74e minuut volgde een geweldige aanval over veel schuiven die uiteindelijk aan de linkerant bij Mathias aankwam. Mathias gaf de bal strak voor bij de 2e paal waar Ruud de bal voor het inglijden had 4-0. Na 80 minuten vond de uitstekend leidende scheidsrechter het welletjes geweest.
Volgende week de 3e uitwedstrijd op rij tegen Almkerk. De thijswedstrijd tegen Almkerk werd gelijk gespeeld de mannen van Meerkerk 3 hebben dus wat recht te zetten.