...
39'

3e klasse 020

2 december 2017 8:30

We noteren zaterdag 2 december 2017, om 08:30 uur uit voetballen in Dordrecht bij RKsv RCD. Verzamelen om 07:30 uur! Iedereen is op tijd aanwezig op één aanstormende voetbalmoeder na…..Laura.

Vanuit de dichte mist doemt een silhouet op die sterk lijkt op Laura gevolgd door de vrolijke strijder van dit team, Ingmar. We zijn compleet en kunnen afreizen naar het Dordse. Laura, zoals ze zelf aangeeft, is bezig met de cursus “hoe word ik een echte voetbalmoeder” en vraagt hulp in van alle talentvolle voetbalmoeders zoals Pauline.

Gevolgd door een kolonne auto’s, althans dat denk ik want de mist is nogal dik, komen we aan naast het stadion(netje) van FC Dordrecht. Ook hiervan is door de mist niets te zien. Kleedkamer 6 en veld B, daar moeten we het mee doen vandaag. Zoals een echte aanstormende voetbalmoeder zich betaamt, neemt Laura het voortouw om ons in goede banen naar kleedkamer 6 te loodsen. Missie geslaagd.

Als team zijn we compleet, aan inzet geen gebrek! Echter hebben we te maken met een kleine ziekenboeg die koste wat het kost toch aanwezig is, klasse mannen. Lukas en Aron zijn niet topfit maar willen de wedstrijd niet missen.

Na de warming up moet Lukas helaas zijn meerdere herkennen in de ziektekiemen die door zijn lijf jagen. Wellicht heeft dit ook te maken met het feit dat het echt goed koud is, en dat bevorderd niet de lichaamstemperatuur hebben we kunnen vaststellen. Lukas gaat opwarmen in de kantine en al snel volgt Aron. Zullen we deze kanjers na hun warming up in de kantine nog terug zien op het veld?

Zowel de tegenstander als de spelbegeleider geven ons de tijd om een nieuwe opstelling te creëren, top! Mart op doel, Lars en Joep in de verdediging, Saar op het middenveld, Vigo en Ingmar spits. Zo gezegd zo gedaan. Onder het genot van een heerlijke bak koffie gaan we van start. De kou speelt duidelijk een rol binnen Meerkerk terwijl onze tegenstander er minder last van lijkt te hebben. Nu spelen zij ook op de meest zuidelijke helft van het veld, wellicht scheelt het een aantal graden.

Ondanks alles houdt Meerkerk het vol om de tegenstander bij het doel weg te houden. Helaas tot minuut 6 of ergens in die buurt, een hoog afstandsschot gaat over Mart heen en verdwijnt in het doel. “He Pa, ik ben net iets te klein” wordt mij toegeroepen. Al snel volgt de 2-0 en bij de eerste rust (na 10 minuten) staan we tegen een achterstand aan te kijken. Wederom wordt er gewisseld, Mart in het veld en we gaan de keepers rouleren (zo veel als mogelijk).

De kou slaat toe, tenen worden erg koud en begrijpelijk dat schieten tegen een bal dan niet fijn is. Maar Meerkerk gaat door en dat siert de ploeg. Ook de trainer van onze tegenstander heeft het niet al te warm en al snel hebben we het over warme chocolademelk………..

In de rust mogen we ons, langer dan de standaard 10 minuten, gaan opwarmen. Spelers hebben pijntjes van de kou en de ouders hebben het druk met wrijven en opwarmen. Gelukkig mogen we de tweede helft op de meest zuidelijke helft spelen dus zal de kou wel meevallen. Wat is er tijdens de rust gebeurd, de wind is gedraaid………………klopt ook wel want eerst hoorde ik de wind door de bomen waaien en later niet meer. Had wel sterk het idee dat de stoomboot in de buurt was, want het zicht werd steeds minder door laaghangend stoom.

En ook Lukas en Aron voegen zich weer bij de ploeg, grandioos mannen!

De tweede helft hebben op ons tandvlees gevochten voor iedere meter. In de laatste 10 minuten beloonde Meerkerk zichzelf met 2 doelpunten en wisten wij de schade te beperken tot 7-2.

Ook deze wedstrijden zitten er tussen, waarbij weersinvloeden en gezondheid zich op het verkeerde moment met het team gaat bemoeien. Maar daar worden jongens en meiden echte kerels en dames van.

Na een heerlijke warme douche, wordt er weer gelachen en gegeten (heerlijke koeken van Joep). En zo hoort het, accepteren en weer genieten.

Een mooi gebaar van de coach van de tegenstander door mij een heerlijke warme chocolademelk aan te bieden.

Op naar Meerkerk waar Sinterklaas en Zwarte Piet ons staan op te wachten. Zwarte Piet bespreekt per kind wat ze het afgelopen jaar hebben opgevangen. Erg leuk en wat weten ze toch veel daar in Spanje. Blijkbaar zijn de kids uit de JO8-1 toch lief geweest want ze ontvangen allemaal een heerlijke chocoladeletter en een behoorlijke hand vol pepernoten.

Conclusie vandaag : voor de meesten van dit team absoluut een wedstrijd waarbij ze enorm veel van hun lichaam hebben gevraagd. Kou, mist, sterke tegenstander……………

Ondanks het verlies kunnen we alleen maar trots zijn op Meerkerk JO8-1. Ze doen het met elkaar.

Volgende week onze laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen De Alblas JO8-2.

Mocht het weer zo koud zijn……………let maar eens op hoe snel kinderen hiermee om kunnen gaan.