7 april 2018 8:45

Sjaak de Wild

Zaterdag 7 april, de zaterdag waarbij het lentezonnetje eindelijk tevoorschijn komt. Deze week heeft het team een training afgewerkt onder leiding van Alice, dit in verband met afwezigheid van de gehele technische staf (nationale en internationale verplichtingen voor het komend seizoen vastleggen).

Al vroeg is het team omgekleed en kan Diede zijn bespreking gaan beginnen. En zijn vizier staat op scherp, hij constateert dat men er gelaten bij zit. De opstelling is bekend, de spelwijze ook dus gaan we heerlijk het veld op.

Vandaag in Meerkerk tegen Peursum uit Giessenburg, een tegenstander dat ook alle wedstrijden tot nu toe eenvoudig heeft gewonnen. Dat beloofd een mooie pot te worden. Wederom staat deze wedstrijd onder leiding van onze Sjaak die met de week beter gaat lopen.

Joep en Mart mogen in de wissel beginnen als we gaan starten aan de wedstrijd. Met Aron op doel, Saar en Lars in de verdediging, Lukas op het middenveld, Vigo en Ingmar in de spits. Uiteraard weer aangemoedigd door vele ouders, altijd weer goed om te zien.

Het begin is voor Peursum en al snel loopt Meerkerk uit de organisatie te voetballen zoals dat zo mooi heet. We willen elkaar helpen maar vergeten daarbij onze eigen positie. Zodoende is het Peursum die verdiend op 0-1 komt. Gelukkig weet Meerkerk dat een achterstand met inzet is weg te werken, de inzet is enorm echter komen we niet tot scoren.

Na 10 minuten een kleine pauze en nogmaals wordt besproken dat we onze positie moeten houden. Als we van elkaar ballen afpakken, op posities gaan lopen waar we niet hoeven te zijn, zullen we geen kansen creëren. Kort na de break is het de 0-2 van Peursum die op dat moment even roet in het eten gooit.

Meerkerk mag aftrappen en nogmaals worden posities benadrukt. En met succes, door de opstelling te spelen die besproken is, weet Meerkerk door twee treffers van Lukas de stand weer gelijk te trekken. Met nog twee minuten te spelen voor de rust, hangt wellicht een voorsprong in de lucht. En die voorsprong komt er, hetzij alleen niet voor Meerkerk. In deze twee minuten is het twee keer Peursum die het net weet te vinden. Met deze stand, 2-4, gaan we de kleedkamer opzoeken.

Een gretig Meerkerk stroopt de mouwen op en wil vol voor de winst gaan. We staan al lang en breed op het veld met de tegenstander als Sjaak komt aanlopen. Blijkt dat hij ook zijn verdiende rust nuttig wilt benutten.

Maar zoals gezegd hebben we vandaag een tegenstander die moeilijk te bespelen is, we zullen alle zeilen moeten bijzetten om goals te maken. Helaas resulteert dit in tegengoals, Peursum loopt uit naar 2-6. Is dit een onoverkoombare situatie? Meerkerk kennende niet maar eerlijk gezegd is het ook de organisatie die ons parten speelt vandaag.

Wellicht de mooiste aanval speelt zich af in minuut 30 van deze wedstrijd. Mart zoekt de zijlijn op en weet via de rechterkant de achterlijk te bereiken. Een scherpe voorzet wordt door Lars perfect beoordeeld en Lars neemt de bal in één keer op zijn slof, de bal suist werkelijk hoog het doel in. Absoluut een mooie goal en ook verdiend gezien de inzet vandaag.

Lang kunnen en mogen we er niet van genieten want we kijken nog steeds tegen een achterstand aan. Deze achterstand wordt vergroot door wederom twee goals binnen luttele seconden waarbij er twee spelers van Peursum vrij komen voor de goal. Dit had absoluut niet nodig geweest zonder daarbij Peursum tekort te doen.

Laten we ons voor de komende wedstrijden focussen op hetgeen zich in de laatste minuten heeft afgespeeld. Voetballen vanuit de organisatie, verdedigers zijn verdedigers en spitsen zijn spitsen.

In deze laatste minuten laat Meerkerk zien dat het gewoon goed kan voetballen, zo simpel is het. Er vallen nog drie goals voor de thuisclub, twee keer Lukas en één keer Mart.

Dan is het tijd en fluit Sjaak voor het einde van deze wedstrijd, helaas 6-8 verlies met een groot compliment naar beide teams die een mooie pot hebben gespeeld.

Het verschil zat hem wellicht niet in het niveau maar wel in de slimmigheid vandaag, een mooie les voor Meerkerk waar we de komende trainingen/wedstrijden echt beter op moeten zullen gaan letten.

Ondanks de nederlaag een compliment voor het harde werken vandaag. Winst of verlies, de sfeer in de kleedkamer was weer goed te noemen en biedt altijd weer perspectief voor de komende wedstrijd.

Volgende week uit om 09:00 uur bij Unitas.

Voor nu een goed weekend en geniet van het mooie weer.