35'

3e klasse 11

10 maart 2018 8:45

Sjaak de Wild

Het is zaterdag 10 maart zo rond de klok van 10:00 uur, de JO8-1 is aan het genieten van chips en koeken in kleedkamer 2. Chips vanwege de verjaardag van Aron Kloek en koeken omdat het de beurt was aan Mart om deze week voor iets lekkers te zorgen.

Na het eten van deze lekkernijen gaan we schoon de douche onder waar we weer vies onder vandaan komen. Vervolgens trekken we onze vieze wedstrijdkleding aan. Enigszins vermoeid gaan we naar het B veld waar we Vigo aantreffen die zijn kleding aan het vies maken is. De doelen worden op zijn plek gezet, de witte dopjes neergelegd om vervolgens te starten met de penalty’s onder leiding van Sjaak. Het is Aron die helaas zelf als keeper zijn penalty mist maar vervolgens vele penalty’s weet te stoppen.

Na deze imposante serie van penalty’s worden we gefeliciteerd door de tegenstander waarna Sjaak gaat fluiten voor het eindsignaal.

Na het eindsignaal gaan we vermoeid het veld in, de tegenstander is op dat moment beter en weet in de 35e minuut de 6-2 te scoren (Meerkerk speelt thuis), Meerkerk krijgt geen grip op Oranje Wit dat 10 minuten eerder op 6-1 weet te komen.

Meerkerk lijkt de voorjaarsvermoeidheid te overwinnen en scoort kort voor de rust de 6-0, een prachtige goal van Saar met links. Meerkerk lijkt op dreef maar dan fluit Sjaak al snel voor de rust helaas. Het drinken dat we reeds in ons buikje hebben zitten, wordt op miraculeuze wijze terug gegoten in de kan die we vervolgens keurig netjes weer terug brengen in de keuken van de kantine. Succes ermee!

Opgewekt en bijna hersteld van onze vermoeidheid gaan we terug naar het veld waar Sjaak fluit voor het einde van de eerste helft (vindt hem altijd al warrig fluiten). Het is aan Mart om eerst de 5-0 te scoren en slechts twee minuten eerder de 4-0, dit gaat de goede kant op………….of juist niet?

Sjaak begrijpt er ook niets meer van en fluit 10 minuten voor het einde van het begin van de wedstrijd voor een korte rustperiode. Deze korte rustperiode doet ons goed, heel goed al zou de stand anders gaan uitwijzen. Met een 4-0 voorsprong beginnen we weer aan de wedstrijd, het is Lukas die er twee minuten eerder 3-0 van weet te maken.

Hoe het kan, kan het maar Mart zet de score zelfs op 2-0. Saar, onze snoeiharde verdediger, mag blij zijn dat ze nog in het veld staat, na het doorhalen van een doorgesproken speler. Maar ten tijde van haar doelpunt kon ze dit immers gelukkig nog niet weten, en Sjaak ook niet. Het is namelijk Saar die twee minuten voordat Sjaak gaat fluiten voor het begin van de wedstrijd de score fraai en terecht op 1-0 zet, Meerkerk heeft de verdiende voorsprong te pakken!

Hoe flauw kan het zijn dat we Sjaak pas twee minuten eerder fluit voor het begin van de wedstrijd?

Om 08:47 fluit Sjaak voor het begin van de wedstrijd met de brilstand op het scorebord, wat zal het deze ochtend gaan worden. Een sterke tegenstander met veel spelers maar ook een gretig Meerkerk dat eindelijk weer eens het veld op mocht. Kunnen we profiteren van het feit dat we de winter zo veel als mogelijk hebben door getraind op het veld?

We starten deze ochtend met de thuisspelende jeugdteams inclusief de aanwezige tegenstanders in de middencirkel van het hoofdveld om onze overleden oud voorzitter en secretaris Jan Willem Versluis met 1 minuut applaus te herdenken. Tevens mocht Jan Willem Versluis 75 jaar lid zijn van deze pracht vereniging.

Tussen 08:45 en 08:30 uur gaan we warmlopen om vervolgens fris en fruitig de kleedkamer in te gaan. We gaan ons heerlijk omkleden om vervolgens Aron de hartelijke felicitaties over te brengen door als echte “Voice kids inclusief PM-S” te gaan zingen voor hem. Na deze zangkunsten gaan we heerlijk naar buiten, genieten van het mooie weer en wachten tot het team compleet is.

Wat een VERDRAAID heerlijke ochtend was dit zeg.

Zaterdag 17 maart spelen we om 10:30 uur bij Altena JO8-2 te Nieuwendijk.

Fijne vrijdagavond allemaal en tot morgen 08:15 uur op ’t Hoog waar we aantreden tegen Oranje Wit JO8-4.