...

3e klasse 11

21 april 2018 8:45

Sjaak de Wild

Na het zeer uitgebreide verslag van vorige week vandaag een beknopt verslag van de thuiswedstrijd tegen ASWH JO8-6.

Saar, onze dame in het team, mag genieten van haar verdiende vakantie in Zuid Frankrijk waar zij menig Fransoos zal verbazen met haar voetbalkunsten. Dit houdt voor ons in dat we deze zaterdag met 7 spelers de wedstrijd in gaan, 6 in het veld en 1 wissel.

Lars, deze week zeer opvallend tijdens de training met zijn linkervoet en zijn look-a-like-papa-casper-kapsel, heeft besloten zijn vader thuis te laten en zijn moeder maar eens mee te nemen naar Meerkerk. Wat ons betreft mag je dat vaker doen hoor.

Dan volgen na het omkleden de standaard rituelen, wie heeft de koeken en wie heeft de wastas. De wastas was al snel duidelijk maar op de vraag wie de koeken bij zich had, bleef het angstvallig stil. Normaliter zou PMS (volgens eigen woorden) het wel eens vergeten kunnen zijn maar dit keer toch echt niet. Het is onze tandarts c.q. trainer die de zoetigheid vergeten is te regelen. “Het is toch eigenlijk ook niet goed voor de tanden” aldus de trainert werd gepareerd met 14 boze kinderogen (en 2 boze volwassen ogen van…………….??? Laura). De telefoon werd gepakt, de directrice van huize Wiersma werd opgeroepen en vriendelijk verzocht actie te ondernemen om op staande voet ontslag van de trainert te voorkomen.

Vigo, onze nummer 7 in het veld, mocht vandaag nummer 1 zijn en de aanvoerder. Ook Sjaak is weer van de partij om het zooitje ongeregeld enigszins te begeleiden. Dit doet hij altijd op ludieke wijze en ook vandaag weer had hij idee om maar eens het volkslied vooraf te gaan zingen. Gelukkig konden we hem overtuigen beter niet te gaan zingen.

Om exact 08:44 uur en 56 seconden trappen we af in een mooi en zonnig Meerkerk. Het publiek is wederom massaal aanwezig om beide teams aan te moedigen. Het is direct Meerkerk dat via Mart de bal onderschept en via de zijlijn oprukt naar de achterlijn, een voorzet volgt en Lars werkt de bal fraai in het doel, 1-0 na luttele seconden. Een heerlijk begin van de wedstrijd.

Het voetbal oogt fraai vanaf de aftrap, Meerkerk speelt verzorgd en vanuit positie. Ze weten elkaar goed te vinden en er wordt heerlijk overgespeeld. In de 6e minuut wordt dit beloond door een goal van Mart. Het initiatief ligt echt bij Meerkerk maar ASWH heeft ook een aantal uitstekende verdedigers in de gelederen waaronder de keeper. Die heeft een harde uittrap die onverwachts bij Vigo voor zijn doel komt, maar Vigo is alert en weet de bal te onderscheppen.

Na 10 minuten mogen we genieten van een korte break. Even lekker drinken uit de meegenomen bidons doet wonderen. Wat de ouders erin hebben gedaan, is mij niet bekend maar een urinetest zou waarschijnlijk positief uitpakken. Meerkerk speelt een dijk van een eerste helft, alle spelers doen hun uiterste best en coachen elkaar zeer positief.

Aron is heer en meester in de verdediging en is de laatste weken met een enorme groei bezig, hou vol Aron! In de 14e minuut is het een assist van Lukas die de 3-0 inluidt, Mart schiet beheerst in. Dat ASWH de huid duur wilt verkopen, blijkt uit de strijd die ze blijven leveren. Dit resulteert in een tegengoal in minuut 16, 3-1. Lang kunnen ze niet genieten van hun goal daar binnen 1 minuut de stand op 4-1 wordt gezet door Mart middels een hard en droog schot hoog in de hoek.

Kort voor rust wordt het zelfs 5-1 voor Meerkerk. Wederom is het Mart die scoort om aangeven van Aron. Naar volle tevredenheid mogen we gaan rusten. Ja, we hebben vaker ruim voor gestaan in de rust maar deze ruststand is toch speciaal. Er is gewoon echt heel goed gevoetbald de eerste helft, een groot compliment richting de ploeg is dan ook op zijn plaats in de kleedkamer.

Na een minuut of 10 rust gaan we rustig aan naar het veld omdat we gewend zijn dat Sjaak toch altijd als laatste is…………………..maar dit keer niet, Sjaak staat al lang (letterlijk) en breed (figuurlijk) klaar op groene goud van SV Meerkerk. Zo zie je maar dat iedereen kan veranderen, he Sjaak?

De tweede helft lijkt Meerkerk er een schepje bovenop te doen, de gashendel gaat volledig open. Vanaf de aftrap is het direct raak, Lukas bekroond zijn harde werken in de eerste helft met een doelpunt. Ingmar, die vandaag op meerdere posities moest spelen, had geen enkele moeite om de wijzigingen door te voeren. Zeer waardevol.

Bij de 7-1 heeft Ingmar een belangrijk aandeel. Mart neemt de doeltrap op Ingmar, Ingmar speelt vervolgens twee tegenstanders uit, zoekt de achterlijn – zet voor op Lars – en boem door Lars. Een aanval uit het boekje. Vervolgens is het Joep die langzamerhand vanuit de verdediging het middenveld gaat opzoeken, ook hij ruikt kansen. Een uittrap van ASWH wordt prima onderschept door Joep middels een kopbal waarbij Mart op rechts doorgang heeft tot het doel. Een schot volgt en de bal vliegt hoog in de linkerhoek, de stand is inmiddels 8-1.

Vervolgens zetten we door en wordt de stand op 10-1 gezet door respectievelijk Lukas en Mart. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd mag Joep in de spits. Al snel volgt de eerste kans voor Joep maar de keeper weet het schot te pareren. Slechts twee minuten heeft Joep nodig om na zijn invalbeurt de score op 11-1 te zetten, een schot hard en droog in de hoek is onhoudbaar voor de keeper.

Het slotakkoord, als we dat zo mogen omschrijven, is voor ASWH dat de eindstand op 11-2 zet.

SV Meerkerk heeft al vele wedstrijden winnend afgesloten maar deze is, in onze optiek, de mooiste van het seizoen tot nu toe. Goed positiespel, goed overspelen en veel plezier onderling………vandaag was het allemaal te vinden in deze wedstrijd.

Inmiddels in de ingeschakelde directrice van huize Wiersma met boterkoek (gelukkig niet zo zoet he Diede) op het complex aangekomen en mogen we na het douchen hiervan gaan genieten.

Volgende week geen wedstrijd, op 5 mei mogen we in Gorinchem aantreden tegen SVW.