Afgelopen zaterdag 13 Oktober gaat de boeken in als de warmste 13 Oktober ooit. Als dit
klimaatverandering is dan ben ik er klaar voor. Met een mooie dag voor de boeg waren de
mannen van Meerkerk 4 vroeg uit de veren om de oorlogstrommels te laten klinken. Na een
motiverend gedicht van ‘De Stofzuiger’ was het duidelijk voor iedereen, het is weer
MATCHDAY!!

Na de misère van afgelopen week mocht de enigszins verdunde selectie van Meerkerk 4 aan
de bak tegen GRC-14 4. Met sleutelspelers William, Mol en Martsen geblesseerd langs de lijn
ter support stond er een zware middag voor de boeg. Wetende dat er na de wedstrijd met
tropische temperaturen het bier rijkelijk zal vloeien al zijnde het een woeste rivier kwam de
selectie langzaam richting het Hoog. Hijkie fluisterde mij op dit moment in dat hij een
Mollie’tje had gezet en met een buitengewone nadorst zin had om te spelen. De boodschap
van de leiding was wederom helder: Het balletje lekker rond laten gaan en je eigen spelletje
spelen.

Verrassende wisselspelers Beun, Kon en Boom Boom Dekker moesten de eerste helft
aankijken vanaf de zijlijn hoe Meerkerk 4 vocht tegen mens en temperatuur. Gerenommeerd
scheidsrechter Nick Den Braven blies omstreeks half drie op zijn fluit en zo geschiede de
wedstrijd. De eerste 10 minuten van de wedstrijd verliepen zonder noemenswaardige
momenten en er werd al snel vanaf de zijlijn geconcludeerd dat deze wedstrijd niet zomaar
verloren moest gaan en dat we deze drie punten wel moesten gaan pakken. De eerste echte
kans kwam door een spectaculaire combinatie van Niels en Rick waardoor Mark S alleen op
de keeper afging maar dit liep uit op een blamage. Niet veel later was het wel raak, iets meer
dan 10 minuten na het eerste fluitsignaal wist Jacco de bal tussen de palen te plaatsen nadat
hij een fraaie crossbal mocht ontvangen. Niet veel later gaf Hijkie een sublieme voorzet op
rechtshalf Niek Scherpenzeel die een paar centimeters te kort kwam om de bal tussen de
erin te koppen. Na pakweg een kwartier spelen viel de tweede goal. Jacco gaf een
buitengewoon heerlijke assist op Mark S die deze keer geen seconde twijfelde en de bal erin
schoot met volle overtuiging. Na een kleine verslapping van de verdediging had GRC-14 de
eerste echte kans. Gelukkig voor ons was keeper Terry van Ooijen warm geschoten tijdens
de voorbereiding door twee sluipschutters. Zonder blikken of blozen redde Terry Meerkerk
van een te makkelijk weggegeven goal. Rico Jacobs wist daarna op geheel eigen wijzen de
bal met een schot van een meter op 20 op goal te schieten. Helaas had de keeper van GRC-
14 dit in de smiezen en hield de bal op een knappe manier tegen en voorkwam hiermee de
3-0. Redding op redding wisten Chris en Rico de tegenstander te weerhouden van een goal.
Ook doelman Terry moest geregeld in actie komen om de mannen van Meerkerk 4 te redden
van verslapping. Een drinkpauze na 30 minuten moest nieuwe energie geven aan onze
dorstige strijders maar 5 minuten voor het rustsignaal ging het mis. Doelman Terry raakte de
bal nog met de vingertoppen maar kon niet voorkomen dat de bal in het netje viel.
Scheidrechter Den Braven vloot af voor rust.

Wisselspelers Beun, Kon en Boom Boom Dekker trokken het veld in tijdens de rust om warm
te draaien voor de tweede helt en met frisse energie de overwinning binnen te slepen. Beun
en Boom Boom Dekker maakte een afspraak om beide een goal te maken. Een afspraak die
alleen Beun waar kon maken.

De tweede helft begon vliegensvlug toen Dekker de bal op doel schoot. De tegenstander
ontwaakte hierdoor direct uit het rustmomentje. De heer Kon liet al doorschemeren dat hij
de bal “Smerig hard” erin ging koppen mocht de gelegenheid zich daarvoor lenen. Vijf
minuten na de start van de tweede helft voegde Kon woord bij daad en kopte de bal “Smerig
hard” Richting het doel. Het enige waar Kon geen rekening mee had gehouden was dat de
doelman van GRC-14 4 niet van de ratten besnuffeld was en de bal nog net weg kon werken.
In de zestigste minuut was Jacco wederom van groot belang voor het team. Hij stormde
alleen op de keeper af die geen andere uitweg zag dan een overtreding. Scheidsrechter Den
Braven kon geen andere beslissing maken dan de bal op de stip te leggen. Nadat
ploeggenoot Lennart Hijkoop eerder dit seizoen een penalty gemist had was het de beurt
aan Ernst die met een geplaatst schot in de rechterhoek de doelman wist te passeren. Een
kwartier voor het einde gaf beun naar eigen zeggen een assist op zichzelf. Door een
miscommunicatie van GRC-14 had Beun de vrij loop en stormde alleen op de keeper af. Zijn
eerste schot vloog recht op de keeper maar de rebound was onhoudbaar. Dit was dan ook
de laatste goal van de wedstrijd. Verdediger Chris moest tien minuten voor het eindsignaal
nog aan de noodrem trekken waardoor de scheidsrechter een gele kaart uit zijn broekzak
moest halen. De vrijetrap 20 meter voor de goal werd gepareerd door de muur en zo kon