1 - 1

SV Meerkerk 3

4e klasse 11

16 november 2019 14:30

Vandaag togen we vol goede moed richting Leerdam voor de wedstrijd tegen LRC 5. De
voetbalvereniging LRC zit midden in een fase waarin SV Meerkerk zich nog niet zo lang geleden in
bevond, namelijk die van de realisatie van een nieuw sportcomplex. In hun geval samen met de
plaatselijke hockeyclub. Helaas moesten we het vandaag nog doen met de oude accommodatie,
maar wel mochten we aantreden op het mooie hoofdveld. Al met al dus goede omstandigheden om
er een leuke wedstrijd van te maken. We hadden vandaag ‘slechts’ beschikking over 14 spelers, door
wat blessures en andere verplichtingen. Eén speler kwam echter behoorlijk last-minute nog met een
afmelding wegens bijzondere familieomstandigheden, namelijk het vieren van Sinterklaas bij zijn
schoonmoeder. Wij nemen aan dat de boetepotcommissie zich hier nog over gaat buigen en een
passende sanctie zal opleggen.
Om 14.30 uur werd afgetrapt onder koude, maar goede weersomstandigheden. Meerkerk had vanaf
de eerste minuut het balbezit en liet het balletje rond gaan nog zonder tot grote kansen te komen.
LRC beperkte zich tot verdedigen en hanteerde vooral de lange bal. Na een kwartier spelen viel
echter uit het niets de 1-0 voor de gastheren. Een dieptebal van achteruit viel precies tussen 2
verdedigers in en de spits bleek snel en koel genoeg om de bal achter gelegenheidsdoelman Wilco te
schuiven: 1-0. Een tegenvaller, maar Meerkerk pakte de draad snel op en zette de Leerdamse
defensie onder druk. Kansen vielen te noteren voor onder meer Ruudjes, met enkele schoten net
naast en Jurre, die uit een corner de lat raakte. Ook een vrije trap van Boer strandde in schoonheid
hoog in het vangnet, een kunststukje dat hij in de 2 e helft nog eens zou herhalen. Tegen de
verhoudingen in was de ruststand zodoende 1-0 en dus werk aan de winkel voor Meerkerk.
Met 3 verse krachten in het team probeerde Meerkerk het tempo verder op te voeren om tot meer
grote kansen te komen. LRC koesterde de voorsprong en zakte nog verder in dan in de eerste helft
waardoor er weinig ruimte was om door de defensie heen te breken. Meerkerk bleek ook niet
daadkrachtig genoeg om de verdediging uiteen te spelen en grote kansen waren dan ook schaars.
Kansjes kwamen er wel voor zowel Ruud V. als Ruud V., maar beiden hadden het vizier niet op scherp
staan. LRC bleef op de counter loeren, maar wist hier vrijwel geen gevaar mee te stichten behoudens
een rollertje voorlangs. In de slotfase probeerde Meerkerk met opportunistisch spel toch nog een
resultaat weg te slepen uit Leerdam en enkele minuten voor tijd kwam dan toch de verdiende
gelijkmaker. Thomas werd aangespeeld in de ‘16’ en met een steekpass zette hij Ruudjes vrij voor de
keeper. Ruudjes schoof de bal rustig in de verre hoek en bracht Meerkerk langszij. Een winnende
treffer zat er echter niet meer in, waardoor de eindstand werd bepaald op 1-1.
Er heerste teleurstelling over het resultaat, maar er zijn soms van die dagen dat de bal net niet goed
wil vallen. Met de wetenschap dat ’s avonds de Sint weer in Meerkerk zou arriveren was er toch
ruimte voor vrolijke gezichten en we gaan weer met frisse moed op naar volgende week. Dan wacht
op sportpark De Burcht de kraker tegen Termei 3, dat nog zonder puntverlies is. U bent uiteraard van