Rijksstraatweg 113
4254XC
SLEEUWIJK
tel. 0183-301924

7D2BA327-3F12-4DC5-94F6-B108B0D048B9_1_201_a.jpegCACCD6D5-3BEB-41BC-A14A-729D5917956E_1_201_a.jpeg67A1F312-2CBF-4C8F-B7B6-5F391E62E721_1_201_a.jpegZaterdag , 30 oktober 2021, om 11.15 uur
Sleeuwijk MO127 - sv Meerkerk MO17
Sportpark de Roef

Gisteren stond de altijd lastige uitwedstrijd tegen Sleeuwijk op het programma. We hebben de afgelopen jaren al vaak tegen de meiden van Sleeuwijk gespeeld. Het waren bijna altijd uitwedstrijden en hebben daar eigenlijk niet vaak gewonnen. We spelen daar heel vaak gelijk. Je kunt gerust spreken van een "angst-gegner". Door de winst van afgelopen week woensdag tegen Almkerk/Altena hadden we Sleeuwijk van de 1e plaats verdrongen. Zij zouden er dus wel op gebrand zijn om van ons te winnen om weer bovenaan te komen.

We waren gisteren weer compleet aangezien Rhodé gelukkig weer hersteld was en haar eerste minuten weer kon maken. Dus met twee wissels op de bank en in ons achterhoofd dat als we van Sleeuwijk zouden winnen we hen op 4 punten zouden zetten zijn we aan de wedstrijd begonnen.
Aangezien Sleeuwijk tot nu toe goede resultaten had neergezet hebben we er bij de meiden op aangedrongen om goed en fel aan de wedstrijd te beginnen. Dus meteen vanaf het begin er tegen aan en meteen lekker gaan voetballen.
De werkelijkheid was echter anders. Sleeuwijk begon veel beter en feller aan de wedstrijd. Alle duels werden door hun gewonnen, zij hadden meer balbezit en voetbalden gewoon beter dan wij. We liepen achter de feiten aan en kwamen vroeg in de wedstrijd op een 1-0 achterstand door een wonderschoon doelpunt. De bal werd van een flinke afstand over Nora heen geschoten en dus  moesten we in de achtervolging.
Dat tegendoelpunt maakte onze meiden wakker en de mouwen werden opgestroopt. Vanaf moment ontstond er een echte wedstrijd tussen twee teams die wilden scoren en winnen. We kregen meer vat op het spel van Sleeuwijk en we hadden meer balbezit. Op wilskracht wisten we in de 1e helft te scoren. Samara werd diep gestuurd en zij wist met een bekeken schot de keeper van Sleeuwijk te passeren.
Ondat er verder niet meer gescoord werd gingen we met een 1-1 stand de rust in.

In de rust was wel te merken dat dit een heel andere wedstrijd en betere tegenstander was dan waar we tot nu toe tegen gespeeld hadden.
De rust was nodig om op adem te komen en de limonade was van harte welkom.
We hebben bij de meiden aangegeven dat we hier 3 punten konden halen maar dat er dan in de 2e helft nog wel een stapje extra gedaan diende te worden. Sleeuwijk is een goede tegenstander maar bij de juiste inzet en (nog) wat beter veldspel moesten we hier kunnen winnen.

Het begin van de 2e helft was weer voor Sleeuwijk, zij wisten ons weer onder de druk te zetten en dat leverde hen ook een paar kleine kansjes op. Maar daarna kwamen onze meiden weer beter in het spel en creëerden zij ook een aantal kansen. Sanne schoot na een mooie actie op de lat en verder kregen we nog een paar kansen die of net naast of recht op de keeper werden geschoten.
Sleeuwijk bleef ook goed voetballen en creëerde ook nog een paar kansen maar ook die werden niet benut omdat Nora op de goede plek stond of omdat onze verdediging op hun plaats stonden.
Omdat er niet meer gescoord werd eindigde deze spannende wedstrijd in een terecht gelijkspel: 1 - 1.

We willen onze meiden een groot compliment maken voor de strijd die ze gisteren (in af en toe verschrikkelijk weer ..) geleverd hebben.
Ze hebben geknokt tot het einde maar een (winnend) doelpunt zat er helaas niet in.
De les van de wedstrijd van gisteren is, denken wij, dat we niet naar de tegenstander of de scheidsrechter moeten kijken maar gewoon ons eigen spel moeten spelen. Als we dat doen, samen met inzet en strijd, dan gaan we nog veel wedstrijden winnen en blijven we bovenaan mee doen in deze competitie.
Door ons gelijkspel tegen Sleeuwijk en de overwinning van Kozakken Boys staan zij nu bovenaan en staan wij op een hele mooie 2e plaats.
We moeten er gewoon rekening mee houden dat wij een heel jonge selectie hebben en dan ook nog eens 2 meiden die dit seizoen voor het eerst aan competitie-voetbal doen. M.a.w. we doen het gewoon heel goed !!

Volgende week spelen we thuis tegen de meiden van de De Alblas MO17, thuis op ons mooie complex de Burcht.
Iedereen is hierbij weer uitgenodigd om onze meiden aan te komen moedigen. U bent welkom om 10.30 uur.