sv Meerkerk MO 17 - VVAC MO17

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de meiden van VVAC MO17 op het programma.
Dit was een kans voor een tweevoudige revanche;
ten eerste hebben we vandaag de kans om de laten zien dat het niveau van vorige week (tegen Oudewater) niet het niveau is wat wij kunnen halen en
ten tweede hebben we vandaag de kans om de 8-0 nederlaag van vorig seizoen tegen de meiden van VVAC weg te poetsen.
Er was dus alles aangelegen een mooie pot voetbal op de mat te leggen en een goed resultaat te halen.

We waren vandaag bijna compleet, alleen Roos is door haar blessure nog niet inzetbaar. Wat dan inhoudt dat we 3 wissels hebben.
Dat dit geen overbodige luxe is kom ik later nog wel op terug. Verder zitten er her en der nog wel wat pijntjes. Afwachten hoe dat gaat lopen dus ...

De eerste helft ging aardig gelijk op, het balbezit was ongeveer gelijkwaardig maar wij creëerden wel wat meer kansen. Ongeveer na 30 minuten kwamen wij door een mooi uitgespeelde aanval op een 1-0 voorsprong. Maar door een onoplettendheid achterin konden we hier niet lang van genieten en scoorde VVAC al gauw de gelijkmaker. Hierna werd er niet meer gescoord en gingen we rusten met een verdiende 1-1 stand.
Over de eerste helft kan nog gezegd worden dat Sigi uitviel met heupklachten, Evie uitviel met scheenbeen-/knieklachten en dat Lieke uitviel omdat ze door haar enkel was gegaan. Het leek wel een aflevering van Medisch Centrum West :)

De tweede helft was niet altijd even goed maar er werd wel kei- en keihard gewerkt. Resa, ook niet meer helemaal okselfris, viel uit en werd vervangen door Lieke (die gelukkig weer mee kon doen). Ook Evie en Sigi konden, ondanks de nodige pijntjes, nog een deel van de tweede helft meedoen waardoor we toch steeds met 11 meiden op het veld stonden.
Er zijn in de tweede helft nog wel kansen aan beide kanten geweest en waarbij de meeste en beste kansen voor ons waren. Maar de bal wilde er niet is. Ondertussen moesten we achterin ook nog wel op blijven letten voor de aanvallen van de dames van de Put.
Het leek op een gelijkspel uit te gaan draaien totdat we twee minuten voor het einde van de wedstrijd een cormer aan de linker kant kregen. Zoals altijd gaat Sanne deze nemen. Ook deze keer gooide Sanne de bal netjes en scherp voor het doel van VVAC en wist een verdedigster van VVAC niets anders te doen dan deze in eigen doel te werken; 2-1
Hierna was het nog een paar minuutjes volhouden en hadden we onze eerste overwinning van dit seizoen binnen.
Door de deze overwinning zijn we voorlopig gestegen van de 7e (en voorlaatste) naar de 4e plaats.

Complimenten aan het hele team. De inzet was vandaag gewoon goed te  noemen en als het de komende tijd ook weer voetballend de goede richting in gaat gaan we kijken waar we aan het einde van deze fase terecht gaan komen.

We willen VVAC MO17 bedanken voor deze wedstrijd en hun succes wensen bij de overige wedstrijden.
Het was een aardig fysiek potje voetbal, maar aan het einde van de wedstrijd werden er (zoals het hoort) handen geschut en werden beide partijen (en de scheidsrechter) bedankt voor deze wedstrijd.

Speelster van de wedstrijd: Kaylee. Kaylee is nieuw in ons team en heeft voorheen nooit eerder gevoetbald. Dit was vandaag haar eerste officiële wedstrijd in een echte competitie. Kaylee moet nog veel leren (en .... daar moet zij door de rest mee geholpen worden) maar heeft zich vandaag wel goed staande weten te houden. Goed gedaan, Kaylee!

Volgende week gaan we op bezoek in Cabauw om daar tegen de plaatselijke MO17 te gaan spelen.
Als julie zin en tijd hebben zijn jullie hierbij uitgenodigd om onze meiden aan te komen moedigen.

Voor nu een fijn weekend en tot de volgende keer !