DORDRECHT
tel. 078-6181382

Zaterdag, 19 november 2022, om 12.00 uur
Wieldrecht MO17 - sv Meerkerk MO 17

Gisteren stond de uitwedstrijd in en tegen Wieldrecht op het programma. Wieldrecht had gelijk gespeeld tegen CVV Zwervers waar wij met 3-1 van verloren hadden. Ook deze wedstrijd zou dus weer een pittig potje voor onze meiden gaan worden.
Bij aankomst op sportpark Wieldrecht in Dordrecht werden we welkom geheten door een entousiatste trainer van de MO17. Om gelijk met de deur in huis te vallen vroeg hij of wij akkoord wilden gaan met het onbeperkt wisselen van speelsters?
In de A-categorie is het zo dat je als coach 4 wisselmomenten hebt waarin je in totaal 7 speelsters kan/mag wisselen. Hij wilde, omdat er wat speelsters aan het terugkomen waren van blessures e.d. graag iedereen speelminuten geven. Wij gingen hier natuurlijk mee akkoord en vertelden dat wij daar dan met onze ene wissel ook graag gebruik van wilden maken .... :)

Dan komen we eigenlijk meteen bij de samenstelling van ons team van gisteren. 2 weken geleden konden we met trots vertellen dat we eindelijk compleet waren en dat we met 15 meiden konden gaan voetballen. Gisteren moesten we het doen met 12 meiden; Chanan was vorige week flink geblesseerd geraakt aan haar enkel en kon dus niet mee doen, Istarlin is vorige week geopereerd en is voor langere tijd niet inzetbaar en als laatste was Kaylee (door omstandigheden) niet inzetbaar. Voor de rest waren er nog een paar meiden die afgelopen week met pijntjes liepen maar die gaven aan wel inzetbaar te zijn.

Dan de wedstrijd; die begon niet zo best. Wieldrecht kwam sterker uit de startblokken en wist binnen 20 minuten 2 keer te scoren. Daarna ging het spel wat meer gelijk op en knokten onze meiden zich terug in de wedstrijd. Een minuut of 8 voor de rust werd dat beloond met een doelpunt van Rhodé. Een mooie aanval over links met een pass (rechts buitenkant voet) van Resa ging voorbij aan Jet maar gelukkig stond Rhodé op de goede plek om die bal alsnog binnen te schieten.
Verder gebeurde er niet meer zo heel veel en gingen we rusten met een 2-1 achterstand.

De tweede helft werd een soort van aflevering van Medisch Centrum West voor ons en er werd ook nog gescoord.
Eerst scoorde Wieldrecht de 3-1 en toen begon de medische misere voor ons; Roos had de eerste helft gespeeld maar had daardoor zo veel last van haar knie dat ze de 2e helft niet meer inzetbaar was. Maar toen Sanne, nadat zij de 3-2 binnen geschoten had, aangaf dat zij door een blessure echt niet meer verder kon besloot Roos toch maar weer het veld in te gaan. 10 Minuten later was het echter echt gedaan voor Roos en kon echt niet meer verder. Toen besloot Sanne om toch maar weer het veld in te gaan terwijl ze eigenlijk echt niet meer kon lopen. Ondertussen liepen er nog een paar (door blessures) op hun tandvlees. Maar ondanks dat waren we op dat moment wel de bovenliggende partij en hing de 3-3 in de lucht. Maar toen Wieldrecht een paar  minuten voor tijd, uit een counter, de 4-2 scoorde was onze weerstand gebroken en gebeurde er die laatste minuten niets meer en ging deze wedstrijd helaas verloren.

Het was, zoals we in de titel al aangaven, vanaf het begin een ongelijke strijd. Wij hadden 1 wissel en stonden dus op het laatst eigenlijk maar met 10 in het veld terwijl Wieldrecht vandaag 8 (!!) wissels had en naar lieverlust kon blijven wisselen. Dat heeft ons dus uiteindelijk opgebroken.
Maar dat gezegd hebbende willen we wel aangeven dat we supertrots op onze meiden zijn zoals zij zich gisteren geweerd hebben.
Gezien het spelbeeld hadden we niet hoeven verliezen en hing aan het einde van de wedstrijd zelfs een gelijspel in de lucht.
Alle meiden hebben gisteren alles gegeven voor een goed resultaat maar dat zat er dus helaas niet in.

Komende week willen we alle blessures en pijntjes rust geven en daarom hebben de wedstrijd tegen de meiden van Kozakken Boys, die voor a.s. woensdag gepland stond, laten verplaatsen naar een latere datum. Verder kijken we gedurende deze week of we a.s. zaterdag een representatief elftal op de been kunnen brengen. Als dat zo is dan spelen we om 11.00 uur thuis op de Burcht tegen de meiden van IFC.
Als die wedstrijd doorgaat is iedereen weer uitgenodigd om onze meiden te komen aanmoedigen.
Dat hebben ze in deze moeilijke fase wel nodig en verdiend.

Wij wensen iedereen een fijne zondag en tot de volgende keer ! :) !