SLEEUWIJK
tel. 0183-301924

Beste mensen,

Overal in het sportnieuws lezen we allemaal dat Ajax geen beste prestaties levert in het huidige seizoen. Er wordt af en toe gelijk gespeeld en zeker niet veel gewonnen. De sfeer is in Amsterdam daarom ook niet zo fijn als in andere steden, we kennen allemaal de plaatjes van de gesloopte ArenA na de klassieker..

Gelukkig is de Burcht momenteel nog heel, en dat zal hij blijven ook. Gelukkig kunnen we dat nu zeggen aangezien de afgelopen weken net zo’n sfeer hing in Meerkerk zoals hij nog steeds in Amsterdam aanwezig is. Want ook SV Meerkerk 4 kende een historische slechte start. Na een overwinning (bij een wedstrijd van 45 minuten) werd achter elkaar 1 maal gelijk gespeeld en 3 maal verloren. De gevolgen waren hiervan de uitschakeling in de beker, een laatste plaats in de 5e klasse en een gespannen sfeer op het trainingsveld.

Deze sfeer was merkbaar door de uitlatingen van hete bitterballen doelman Hessoolll die zijn emoties even niet te baas was en zich zo uitliet richting zijn ploeggenoten. Sprekend uit zijn hart vertelde hij zijn ploegmaten dat hij niet tevreden was over de instelling en dat ook hij wel een keer wilt winnen. Geloof me, ik beschrijf het hier netjes, maar er zat geen enkel woord Frans bij. Wel vind ik het fijn dat wij als elftal de ruimte bieden voor dit soort uitlatingen (de schrijver van dit verslag heeft die ook wel eens 😉) en hier respectvol mee omgaan, los van of er ook daadwerkelijk naar geluisterd wordt.....

De wedstrijd tegen Sleeuwijk afgelopen zaterdag mochten we weer spelen op het 2e kunstgrasveld (of is het toch een borstelbaan?). De herinneringen van twee seizoenen geleden kwamen gelijk op waar wij een slechte wedstrijd speelde, maar de scheidsrechter nóg slechter was. Vastberaden waren we om de negatieve sfeer uit de lucht te halen en vandaag wel een goede wedstrijd te spelen.

De wedstrijd startte we met Hessool op zijn hok, achterin vlnr. Nick, Tak, Nils & Sjoerd. Op het middenveld stonden Koen (die het langer vol ging houden dan vorige week), Yannick en Arie. De voorhoede bestond uit Devin, Luuk en Jasper. Luuk had voor deze wedstrijd de originele SVM4 aanvoerdersband om gedaan en de Amsterdam band in de tas gelaten, daar is wellicht de eerste winst al behaald...
De wissels van dienst waren; Kenneth (die binnen 2 uur van ziek naar beter ging), Maatje pik, Noah en Mark.

Na wat realistische, bemoedigde woorden van de leider in de kleedkamer startte de heren van vier vrij goed aan de wedstrijd. Tegen de (met alle respect) oudere mannen van Sleeuwijk ging het balletje goed rond en lukte het zowaar om vaker dan 5x rond te spelen. Dit resulteerde dus ook in 2 á 3 goede kansen binnen een minuut of 10/15. Dit waren al meer kansen in 15 minuten dan vorige week over 90 minuten, een goed begin dus.
Toch lukte het Sleeuwijk om daarna sterker te worden en ook zowaar op 1-0 voorsprong te komen na onoplettend en te makkelijk verdedigen. Deze makkelijke / inzet-loze lijn werd op veel momenten doorgezet tot aan de rust; we hadden weliswaar meer de bal, maar als dat vooral bij de achterste vier op eigen helft is heb je daar niet zo veel aan.

In de rust had de leijer een lichte uitlating waarbij ook hij liet weten niet tevreden te zijn met de manier waarop we op het veld stonden. Tot op het moment van schrijven heb ik geen idee of dit geholpen heeft, maar na een paar minuten in de tweede helft stond in ieder geval wel de 1-1 op het notitieblokje van de scheidsrechter. Opa Gert voelde zich als een vis in het water tussen de oude mannen en wist de bal achter de keepert te schieten.

Deze tweede helft waren we in mijn ogen simpel weg beter dan de tegenstander en creëerde we de gehele tweede helft (halve) kansen. We zijn nauwelijks in de problemen geweest, en als we die hadden kwam het door ons eigen handelen. Maar dat maakt geen reet uit want we wonnen de wedstrijd met 3-1 na goals van Arie en Luuk Janssen. Het is te hopen dat onze spits eindelijk de goal echt gevonden heeft en dit de eerste van vele is.

3-1 winst dus. Lekker gevoel, en dat lieten de mannen ook weten ook. Wat bevrijdende kreten werden los gelaten toen de scheids voor het einde floot en vervolgens draaide de speaker volle toeren slechte muziek. Het pils smaakte goed en het feestje werd ’s avonds verder gevierd bij het spiegeltent festival in het Lingebos. Hopelijk is de kou nu uit de lucht en gaan we omhoog kijken op de ranglijst.

Volgende week spelen we de thuiswedstrijd tegen Woudrichem om 14:30. Ik zou zeggen; kom lekker koekeloeren.