4225PD
NOORDELOOS
tel. 0183-581750

Op de verjaardag van Bill Gates en Julia Roberts staat er voor de mannen van Meerkerk 5 een uitwedstrijd tegen SV Noordeloos 4 op het programma.

Dit was overigens niet de enige feestelijke bedoeling op deze dag, in het kader van familie en vreugde moesten we het in de laatste wedstrijd van oktober helaas ook doen zonder onze Floris. Het schijnt dat hij dit weekend zijn familie op ging zoeken in het vertrouwde Urk, veel plezier Floris!

Over naar de orde van de dag.

Noordeloos is op dit moment de nummer laatst van de competitie en heeft al flink wel tegengoals geïncasseerd.
Echter betekent dit niet dat het een makkelijke wedstrijd gaat worden voor de mannen van SV Meerkerk. De scherpte ontbrak helaas al vroeg bij Mollie hij dacht dat we om kwart over 12 aanwezig moesten zijn ipv kwart voor 12 en moest opgehaald worden bij de plaatselijke gele M. Eenmaal aangekomen in het pittoreske Noordeloos bleek dat we toch nog vrij vroeg waren en Mollie dit misschien wel goed van tevoren had ingeschat. Er bleek nog enige verwarring in de selectie van Den Braven senior dit doordat aanwinst Sjoerd zich melde in een trainingspak van de tegenpartij, na een kort overleg met de tegenstander was het uiteindelijk wel de bedoeling dat Sjoerd uitkwam voor de selectie van Den Braven senior.

In de kleedkamer van Meerkerk 5 kwam de ontdekking dat Jan Smit zojuist een nieuw nummer heeft gelanceerd, deze viel goed in de smaak bij de selectie en zorgde voor een goede wedstrijd sfeer. Nadat de selectie was uitgezongen en Den Braven senior het woord nam, werd het team nogmaals gewaakt voor onderschatting. Den Braven zetten zijn ploeg met zijn welbekende motiverende speeches op scherp en zo was iedereen klaar voor de wedstrijd.

We begonnen de wedstrijd in de volgende formatie;

Terry (keeper), Ivan (links), Dylan (centraal), Roben (centraal), Sjoerd (links). Mollie (links mid), Justin (6), Swieber ( rechts mid), Remco (10). En de spitsen waren Beko en Mark.

Bank; Geert, William, Willem, Curn, Den Braven junior

Door het weinig aantal spelende thuisteams mochten de mannen van Den Braven senior aantreden op het hoofdveld van Noordeloos (hier later meer over).

De wedstrijd begon rommelig van beide kanten en de bal werd vaak door beide partijen ingeleverd. De mannen van Den Braven senior namen al wel snel het initiatief en kwamen vaak dreigend voor het doel van de thuisploeg. Na een zwak moment kwam Noordeloos er vrij onverwachts goed uit via een counter en maakte direct de 1-0. (15e minuut)

Meerkerk was hier niet direct van onder de indruk en bleef de druk op Noordeloos steeds meer opvoeren. De goed spelende Remco werd een aantal keer mooi weggestuurd vanuit de verdediging en kon zo vaak door de verdediging van Noordeloos heen. Hij was niet zelfzuchtig en gaf de kansen aan Beko, Mark en Mollie. Laatst genoemde had oogkleppen op en ging voor eigen succes waar hij de bal natuurlijk had terug moeten geven. De druk stond er steeds meer op en Noordeloos kon eigenlijk alleen maar achteruit lopen. Tot ieder zijn grote verbazing floot de scheidsrechter 3 minuten voor rust al af en stuurde beide teams naar de kleedkamer.

In de rust werd nogmaals duidelijk gemaakt door Den Braven dat we vooral rustig op de scheidsrechter moesten blijven die overigens misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen floot. Sjoerd gunde naar 18 minuten spelen Den Braven Junior wat speeltijd en Justin maakte in de 30e minuut plaats voor Willem. Willem bleef echter in de kleedkamer achter omdat hij zich wat duizelig voelde. Misschien volgende week de beruchte melk fabrieken met rust laten Willem :) Hij werd vervangen door onze eigen WIL-I-AM straight from Amsterdam.

Nadat de spelers 4 minuten aan de thee zaten werden de mannen van Meerkerk alweer naar het veld geroepen, het was duidelijk dat de scheidsrechter haast had. Er schijnt na ons nog een wedstrijd gespeeld te moeten worden. In de tweede helft bracht Den Braven senior Geert voor Swieber en Curn kreeg het vertrouwen om Beko in de spits af te lossen.

In de tweede helft was Meerkerk een stuk scherper dan de eerste helft en kreeg de selectie al vroeg via een mooie aanval kans op de 1-1 Curn oogt een gretige indruk en veroverde direct de bal op de helft van de tegenstander, hij gaf de bal panklaar voor Mollie die de bal net over het doel wipte. Noordeloos was gewaarschuwd want Meerkerk speelde goed, hoe ironisch het ook klinkt, de enige tegenstander waren wij zelf. Door de continu slecht fluitende scheidsrechter uitte de ploeg dit steeds wat duidelijk niet geaccepteerd werd door de scheidsrechter, we kregen veel vrije trappen tegen door het klagen op de scheidsrechter. Na verschillende aanvallen van Meerkerk bleef de bal er maar niet in gaan. Den Braven senior zag dat de ploeg toe was aan wat verse krachten en bracht en bracht Justin, Beko en Sjoerd om het tij te keren. Justin die net 10 seconde in het veld stond kreeg gelijk een moordaanslag te verwerken en werd flink van achter geraakt, de scheidsrechter had hier wederom zijn bril niet op want dit was natuurlijk gewoon donkerrood. Nadat William de volgende moordaanslag mocht verwerken kreeg Noordeloos een gele kaart en gingen we het laatste kwartier (zou je denken) met een man meer de slotfase in. Justin werd nog eens van achter getrapt zonder dat de bal in de buurt was door de spits van Noordeloos. Dit heeft niks meer met voetballen te maken, blijf de volgende keer maar lekker thuis :). Meerkerk ging verder drukken en de goal moest toch een keer gaan vallen, en hij viel ook naar een mooie corner van Beko beschaamde de goed spelende Curn het vertrouwen van Den Braven senior niet hij kopte goed binnen. En nu vol voor de 1-2 gaan zou je denken met zeker nog 10 minuten op de klok (3 regulier en zeker 7 minuten blessuretijd) door alle commotie op het veld blies de scheidsrechter op zijn fluit en vond het wel genoeg geweest. De reden hiervoor was dat Noordeloos 1 bleek te moeten voetballen en er geen tijd meer was om de wedstrijd uit te spelen, dit bepaalde de uitslag op een teleurstellende 1-1.

Volgende week mag de selectie weer op de vertrouwde burcht spelen. Ditmaal is Persum de tegenstander.