ALMKERK
tel. 0183-401802

Zaterdag 25 november 2023 is de week waarin twee voetbalvrienden jarig zijn geweest. Nogmaals gefeliciteerd met jullie verjaardag mannen! De kannen waren weer heeurlijk!

Het was vandaag weer eens matchday.

Met een semi grote groep waarvan het merendeel nog zat te strijden tegen de beruchte kater of sommige zelfs nog dronken waren, reist de selectie al om 11:00 af naar het pittoreske Almkerk. Dit alles gebeurde onder de bekende klanken van de geweldige kleedkamer hit Bailando.

De tegenstander was al voor de aanvang van de selectie redelijk geïmponeerd en dat was wel te zien doordat ze onze influencers voor de gek probeerde te houden met een smoes dat er deze week al werkzaamheden aan de Gorinchemse brug zouden zijn. Maar wij lieten ons niet gek maken en kwamen er op tijd achter dat dit niet het geval was. Een tip voor al onze lezers! SvMeerkerk 5 heeft een eigen Instagram pagina met geweldige foto’s, verhalen en reels. Hier leer je de mannen van Meerkerk 5 persoonlijk kennen en dit  is zeker het volgen waard. Chapeau mannen, dit ziet er elke week weer heel mooi uit!

De opstelling was als volgt: Terry op doel, links Curn, in het midden Dylan en William, en rechts Jent(E) (Sv Meerkerk 4). links mid floris, verdedigd mid Remco, aanvallend mid Justin (Sv Meerkerk 4) , rechts mid Siebe. In de spits Mark en Dennis.

Melvin, Myron en Ivan mochten de bank warm houden.

De start begon goed! Curn was zijn voetbalschoenen vergeten en daar kunnen wij weer een extra biertje van drinken op de jaarlijkse BBQ. Ook kan je live zien hoe Curn zijn vriendin opbelt, met de vraag of zij zijn voetbalschoenen wilt brengen. Deze geweldige reel bleef ook niet onopgemerkt bij de social media van de kelderklasse en onze Curn is hier mooi op terug te vinden.

De start van de wedstrijd begon minder goed. Helaas kwamen we al snel op achterstand doordat we nog even moesten ontnuchteren van de dag ervoor en gelijk uit de eerste corner werd gescoord. Dat kan gebeuren.. Niet veel later konden wij gelukkig de stand terugkeren naar een gelijke stand, door een doelpunt van Mark. Het doelpunt van Mark kwam ook uit een corner, maar voor dat het doelpunt was gevallen hadden we al een aantal mooie aanvallen gecreëerd.  Je kan wel concluderen dat wij na het eerste doelpunt, goed wakker werden geschud!

Na de 1-1 waren er wat kansen over en weer en kon je wel merken dat William zijn haar goed had gewassen in de ochtend met sassafrash shampoo. Hij verdedigde enorm goed en hield veel ballen uit het doel. Terry was ook lekker op dreef en hield ook veel ballen tegen!  Door hen bleef het lang 1-1. Helaas kregen we toch net voor rust een doelpunt tegen en gingen wij met een 2-1 achterstand de kleedkamer in. Tussen neus en lippen door mocht Melvin ook eerder invallen voor Remco. Remco was kapot gestreden!

In de tweede helft is Ivan er in gekomen voor Curn, Myron voor Dennis en Luuk voor Floris. Luuk deed na lang afwezigheid weer mee! Hij kon het toch niet missen! Top dat je er weer bij bent Luuk!  De tweede helft was niet heel best. De mannen van Almkerk zetten goed druk en daardoor kwamen wij niet meer goed aan het voetballen toe. De tweede helft was ook een helft met veel blessures. Terry moest helaas uitvallen met een knieblessure, waardoor Remco ging keepen. Mark verdraaide ongelukkig zijn knie en de kans is groot dat hij voor een lange tijd afwezig is. Wel enigszins geluk voor ons dat hij zelf nog kon ‘lopen’. Er was waarschijnlijk geen brancard aanwezig waar hij groot genoeg voor was geweest. Mark nogmaals sterkte en ik hoop dat je er snel weer bij bent!

De einduitslag is 5-1 geworden ondanks dat Hans, de scheidsrechter die tevens ook luistert naar de naam Hans, had omgekocht met een Mars in de rust. Als het zelfs niet met een Mars lukt, dan kan je wel concluderen dat de mannen van Almkerk net wat fitter dan ons op deze dag waren.