Mannen Zaterdag reserve 5, 5e klasse 074

20 februari 2010 14:30

Kees de Jong

Sint had al een paar weken het verlanglijstje van Meerkerk 5 op zak. Op de viering van zijn verjaardag heeft de Sint die wens volledig in vervulling laten gaan. Meerkerk 5 stond op het veld met alleen maar “eigen” spelers. Dat eigen staat tussen aanhalingstekens omdat onze jongens natuurlijk ook met andere elftallen meedoen als dat nodig blijkt te zijn. Daarnaast hadden enkele spelers van andere elftallen zich spontaan aangeboden. Dankbaarheid alom hiervoor! Helaas voor hen was de noodzaak deze keer niet aanwezig.

In de uitwedstrijd hadden we nog gewonnen, maar inmiddels stond Sleeuwijk toch alweer ruim boven ons. We zouden dus voor de volle 100% strijden om ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Het begin was even aftasten van beide kanten. Na ong. 7 minuten kreeg Meerkerk net buiten het 16 metergebied een vrije trap. Michael de Jong zocht de linker bovenhoek, de keeper van Sleeuwijk kreeg de bal niet onder controle en Alfred ten Caat was er als de kippen bij om de 1-0 in de touwen te schieten. Een voortvarend begin.

Dat was het niet in de 15e minuut voor een speler van Sleeuwijk. Hij kwam in een luchtduel met Rico van Zee ongelukkig neer . Hij brak daarbij waarschijnlijk zijn enkel. In goed overleg werd er besloten om het voor gezien te houden. Zo’n 30 minuten in de kou doet je geen goed en ook voor Sleeuwijk was het plezier er heel begrijpelijk wel af. Later die middag in de kantine begreep ik dat Rico voortaan door moet met de bijnaam Rico Bouaouzan. Voetbalhumor, dat zal de lezer wel begrijpen. Gelukkig had Rico totaal geen schuld aan dit incident.

Vanaf deze plek wenst Meerkerk 5 heel veel beterschap en sterkte met zijn herstel aan Sleeuwijk speler Robin Verschoor. Heel knap dat je na zo’n incident nog in staat bent om iedereen verder een prettig weekend te wensen, terwijl je zelf op weg gaat naar het ziekenhuis. Maar, ook complimenten aan de spelers van beide ploegen en aan de scheidrechter voor deze middag, Kees de Jong, voor hun betrokkenheid na het ongeval. Al laatste voor de broeders die de speler in de ziekenwagen kregen zonder dat ik hem een teken van pijn heb horen geven. Ook een knappe prestatie.

We zullen de wedstrijd in een latere fase van de competitie wel een keer uitspelen.

Vandaag, 20 februari 2010, dus het restant van deze wedstrijd. Zelfde veld, zelfde scheidsrechter, zelfde Meerkerk 5, iets andere tegenstander. De omstandigheden waren prima, ondanks de vorstperiode. Meerkerk begon controlerend in de resterende 30 minuten van de eerste helft. De aanvallen van Sleeuwijk werden op de juiste momenten onderbroken, maar aanvallend gezien was Meerkerk niet echt in staat om gevaarlijk te worden. De wedstrijd was in evenwicht. Na de rust een beter Sleeuwijk. Fysiek sterk en duidelijk beter in de combinatie. Meerkerk compenseerde dit verschil door een grote inzet. Sleeuwijk wist wel met een zeer fraai doelpunt de gelijkmaker op het bord te brengen, maar daar bleef het uiteindelijk bij. Even nog dacht Meerkerk zelfs de winst naar zich toe te trekken. Rico Jacobs nam de bal van ong. 25 meter op de slof. Deze knalde tegen de onderkant lat en stuiterde via de grond terug in het veld. Vriend en vijand waren het er over eens dat de bal best wel eens achter de lijn geweest zou kunnen zijn. Het werd anders beoordeeld. Hier wordt toch het gemis van optische hulpmiddelen bij belangrijke wedstrijden weer eens goed in beeld gebracht!! Meerkerk treurde niet om dit feit, want de uitslag van 1-1 was gezien het veldspel zeker niet slecht. De winst zou dan ook onverdiend geweest zijn .....

Volgende week om half 3 de uitwedstrijd tegen Heukelum 3.