89'

Mannen Zaterdag reserve 5, 5e klasse 074

20 maart 2010 16:15

Alex

Deze week wil ik beginnen met mijn complimenten aan de spelers. De manier waarop zij hun sport bedrijven is zoals het bedoeld is. Sport moet ontspanning zijn, maar daarnaast moet je de wil hebben om er wat van te maken. Afgelopen zaterdag heb ik dat wederom ervaren. Tijdens de wedstrijd kritisch naar elkaar, maar ook naar zichzelf als dat nodig is. Na de wedstrijd een lekker biertje of limonade onder elkaar. Even napraten, geintje maken en daarna zelfs nog even met elkaar wat eten. Dat maakt het leuk om van zo’n elftal leider te zijn.

Dan de wedstrijd. De eerste helft waren de ploegen volledig gewaagd aan elkaar. De keepers hadden niet veel te doen omdat aanvallen van beide ploegen al vroeg in de kiem gesmoord werden. Iedereen stond zijn mannetje en op de juiste momenten zat er een voet dwars. Doordat GJS de bal veelvuldig rond tikte, maar niet echt drang naar het doel had en Meerkerk op elk moment waarop dat wel het geval was erg goed ingreep, werd een 0-0 ruststand bereikt.

Na de rust zouden we proberen de bal voorin iets langer vast te houden, waardoor het middenveld meer tijd had om aan te sluiten. Na ca. 15 minuten in de 2e helft speelde Alfred ten Caat zich prima vrij in het strafschopgebied en haalde verwoestend uit. Via de onderkant van de lat schoot hij de bal keihard in te touwen, 0-1. GJS begon aan te dringen en met de wind mee had dat succes. Uit een scrimmage draaide de spits van GJS zich handig vrij en scoorde de gelijkmaker, 1-1. Dat zou een terechte uitslag geweest zijn, maar helaas werd het dat niet. Onwillekeurig werd door Meerkerk getracht het gelijke spel te verdedigen en onze aanvallers speelden daardoor te ver naar achter. Een ongelukkig geraakte bal werd door de wind meegenomen en verdween onverwachts achter keeper Berrie Versluis in het doel. Voeg daarbij nog een half verkeerd geraakte voorzet die op een fraaie manier in de kruising verdween en de eindstand van 3-1 in het voordeel van GJS was bereikt.

Maar, zoals ik het verslag begonnen ben, als je dan in de kleedkamer geen onvertogen woord hoort en de spelers met elkaar even nagenieten van de geleverde inspanning, dan weet je weer waarvoor je bezig bent geweest. Voor de ontspanning en het plezier in het spelletje. En het was deze middag gewoon ook een leuke, sportieve pot. Daar gaat het om.

Volgende week zaterdag om 14:30 uur de uitwedstrijd tegen