85'

Mannen Zaterdag reserve, 3, 3e klasse 036

2 oktober 2010 14:30

Cronie, H.J.L.

Na de eerste 3 wedstrijden verloren te hebben, kwam Asperen 2 op bezoek. Deze ploeg draait al enige seizoenen bovenin mee in de reserve 3e klasse en dus kon Meerkerk 3 wederom vol aan de bak. Meerkerk had de beschikking over haar zoveelste keeper dit seizoen, Rudy van Kerkwijk nam tussen de palen plaats. De volledige opstelling was als volgt: Rudy; Thomas, Dick, Rick, Ruud; Maritio, Ernst-Jan, Leon, Sipan; Vincent, Jerome. Wisselspelers: Mark, Frank en Richard.

Onder prima voetbalomstandigheden werd om 14.30 afgetrapt, nadat de scheidsrechter van dienst pas om 14.25 op ’t Hoog arriveerde. Meerkerk tastte af en Asperen nam direct het heft in handen. Vaak werd de rechtsbuiten gezocht die enkele malen voor gevaar zorgde, maar Rudy was alert en de rugdekking was vaak prima. Na 10 minuten kroop Meerkerk uit haar schulp. Een lange bal werd door Jerome verlengd op Leon die plotseling vrije doortocht had. Hij rondde in 2 instanties goed af en zorgde voor de eerste competitietreffer dit seizoen en de daarbij horende ontlading. Meerkerk putte hieruit vertrouwen. Het liet de bal bij vlagen prima rond gaan en er werd vooral hard gewerkt door het hele team. Na een half uur spelen viel toch de onverwachte 1-1. De linksbuiten van Asperen ontsnapte op het randje aan de buitenspelval en kon eenvoudig breed leggen op de mee opgekomen spits die scoorde. Een tegenvaller, vooral omdat Meerkerk de organisatie prima had staan. Meerkerk rechtte de rug echter snel en was met een afstandsschot van Dick nog dicht bij de 2-1. Ruststand: 1-1.

In de rust werd Ruud gewisseld voor Frank. Beide teams probeerden gelijk de aanval te zoeken en voor beide doelen werd voor gevaar gezorgd. Na 10 minuten spelen kreeg aanvoerder Dick de bal aangespeeld. Hij draaide direct open naar zijn rechterbeen en haalde op ca. 25 meter van het doel schitterend uit: 2-1! Niet lang daarna werd het zelfs 3-1 door Jerome die als enige scherp was in de ‘16’ en afrondde. De 3 punten mochten nu niet meer weggeven worden, maar toch sloop er weer gemakzucht in. Geklungel op de eigen helft leidde balverlies in en de linksbuiten had alle tijd om de bal voor te zetten zodat de rechtsbuiten de aansluitingstreffer kon aantekenen (3-2). Niet lang hierna sloeg de vlam in de pan. Rick veroverde de bal en stak het middenveld over. Hij werd vervolgens hard onderuit gemaaid door een speler van Asperen, waarna er een opstootje ontstond. Niet helemaal meer te volgen, maar het resultaat was dat Asperen met 10 man verder moest. Veel commotie en Asperen besloot de kleedkamers te gaan zoeken. Niet erg sportief, maar na ca. 10 minuten keerden zij terug om het restant uit te spelen. Thomas kreeg nog geel en de wedstrijd werd hervat. Iets later kwam Mark binnen de lijnen voor Dick. Enige tijd later leek het doemscenario toch weer op te gaan. Een vrije trap vanaf de rechterkant werd voorgegeven. Thomas trok zijn tegenstander naar het gras en kreeg zijn tweede gele kaart. Asperen kreeg de ideale kans om de stand gelijk te trekken vanaf de stip. Rudy werd echter de held van de middag door de strafschop te keren en zich ook volledig op de rebound te storten. Enorme opluchting, eindelijk viel alles eens in Meerkerks voordeel uit. Richard verving kort voor tijd nog Maritio. Vlak voor tijd was daar de beslissing. Een counter van Meerkerk, waarbij Vincent de keeper passeerde en vanaf rechts de bal in het lege doel schoof: 4-2, wat tevens de eindstand was.

Eindelijk heeft Meerkerk 3 de eerste punten en onverdiend is dat zeker niet. Mooi om te zien dat er veel inzet was en dat er ook veel publiek langs de lijn stond. Het maakt de overwinning alleen maar mooier. Ook de doelpuntenproductie is bijzonder te noemen, 4 verschillende doelpuntenmakers terwijl voor deze wedstrijd nog niemand gescoord had. Rest nog te vermelden dat Rick na donderdagavond genomineerd is in de categorie “meest originele trainingsoutfit” en dat we volgende week uit bij Tricht 3 spelen om 14.30. Klasse!!