...

Mannen Zaterdag reserve, 3, 3e klasse 036

30 oktober 2010 14:30

Koreman, H.J.K.

Koploper Everstein 2 kwam vandaag op bezoek. Op voorhand een lastige middag, want zij hadden nog geen punten verspeeld in de eerste 7 wedstrijden. Daarnaast was het doelsaldo indrukwekkend: 30 voor en 3 tegen. Meerkerk heeft echter de laatste tijd vertrouwen opgedaan met goede resultaten uit bij Heicop en Stedoco en dus was er hoop op een stunt. De opstelling was als volgt: Björn; Thomas, Dick, Rick, Frank; Richard, Mark, Leon, Ernst-Jan; Jerome, Vincent. Wissels: Rob en Maritio. Joop Krouwel was de vlagger van dienst. Klasse en erg leuk dat hij zich ondanks zijn blessure beschikbaar stelt om het 3e van dienst te zijn.

Proberen om lange tijd de ‘0’ te houden en gokken op de counter was het strijdplan vooraf. De eerste helft speelde zich dan ook grotendeels op Meerkerkse helft af. Everstein speelde erg offensief met diepspelende flankspelers en twee spitsen die als aanspeelpunt fungeerden. Meerkerk had moeite om de aanval te ontregelen en Björn moest dan ook enkele malen redding brengen. Dit deed hij voortreffelijk, waardoor de nul bleef staan. Meerkerk kreeg daarna wat meer controle over de wedstrijd en ondanks het vele balbezit wist Everstein weinig kansen te creëren. 10 minuten voor rust was het echter toch raak. Na balverlies op het middenveld werd de linkshalf van Everstein in de diepte gezocht en hij bediende de spits die eenvoudig de 0-1 kon binnenkoppen. Het restant van de 1e helft moest de schade vooral beperkt worden en was het aan Björn te danken dat dit lukte. Meerkerk kwam er zelf nog 1 keer gevaarlijk uit toen Richard een goede lage voorzet gaf, maar de bal door niemand kon worden binnengetikt.

Rob verving in de tweede helft Mark, waardoor Rob linksback kwam te spelen en Frank doorschoof naar het middenveld. Meerkerk schoot zeer goed uit de startblokken en na een paar minuten was daar al de gelijkmaker. Leon ontving op het middenveld de bal en stuurde Vincent de diepte in met een boogballetje. Met een man in zijn rug en 1-op-1 met de keeper haalde Vincent verwoestend uit en volleerde de bal snoeihard de kruising in: 1-1. Een stunt leek in de maak, want Meerkerk bleef de aanval zoeken en Everstein hanteerde alleen nog de lange bal. 5 minuten later was daar een domper voor Meerkerk. De warrig leidende scheidsrechter gaf Everstein erg gemakkelijk een vrije trap net buiten het strafschopgebied. De bal werd richting de tweede paal ingebracht en werd vervolgens door niemand aangeraakt, waardoor de bal binnenviel. Vervolgens was het veldspel van twee kanten rommelig, maar kregen beide ploegen kansen. Maritio kwam binnen de lijnen voor Jerome die vooral veel loopwerk moest verrichten. Een schot van Leon betekende bijna de 2-2, maar zijn bal ging net langs de verkeerde kant van de paal. In de 80e minuut besliste Everstein de wedstrijd na een uitgespeelde counter, een gevolg van de ontstane ruimte achterin: 1-3. Even later zorgde Dick nog bijna voor de aansluitingstreffer, maar de keeper wist de bal net tot corner te verwerken. Een redding van Björn in een 1-tegen-1-situatie was het laatste wapenfeit, waardoor de eindstand dus 1-3 was.

Een verdiende overwinning voor Everstein, want zij beschikken over een goede ploeg. Toch was er vandaag met wat meer geluk meer te halen geweest. De werklust was in elk geval weer prima en er is absoluut progressie te zien, dus komende weken moeten er weer punten gepakt gaan worden. Dat zal komende zaterdag nog niet het geval zijn, dan is er namelijk een vrij weekend en zal het 3e een bezoek gaan brengen aan Spakenburg voor de derby tussen de ‘blauwen’ en de ‘rooien’ oftewel: Spakenburg – IJsselmeervogels. Leuk om eens te kijken hoe het er aan toe gaat bij de top van het amateurvoetbal.