Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

12 maart 2011 14:30

Herk, D.G. van

Meerkerk ziet Wieldrecht in slotseconden wedstrijd langszij komen

Bestaat een verband tussen de exquise braad- en bakkunsten van Jaap en Henk op de donderdagavond en het spelpeil in de wedstrijd op de zaterdag daarop volgend is de vraag. Kijkend naar de eerste helft en de kansen die de ploeg kreeg in de tweede helft mogen we deze vraag zeker met een volmondig ja beantwoorden. Meerkerk stond bij rust op een comfortabele voorsprong uit bij Wieldrecht. De afloop was minder, dus hier ging de vergelijking niet op. In de slotseconden van de wedstrijd maakte Wieldrecht gelijk. De negende remise dit seizoen voor Meerkerk was een feit.

Een mooie eerste voetbal lentedag. Meerkerk reisde af naar Wieldrecht. Na een jaartje afwezigheid is de ploeg van Henk Molenaar, die aan zijn laatste seizoen bezig is bij Wieldrecht, hij wordt opgevolgd door ex profvoetballer Virgil Breetveld,  weer terug in vertrouwde omgeving, de tweede klasse F. Van Wieldrecht was vooraf bekend dat het beschikt over een goed voetballende ploeg, welke in de eerste helft van de competitie in de onderste regionen vertoefde. Inmiddels is men aan een opmars begonnen. Het resultaat uit bij de Sliedrecht een 2-2 gelijkspel sprak zeker tot de verbeelding.

Bij Meerkerk kan trainer coach Marcel van Steenis weer wat opgeluchter ademhalen. Zo maakten Thomas Mulders en Ruud Vink weer onderdeel uit van de selectie. Ruud startte weer in de basis en Thomas speelde ruim een half uur in de tweede helft. Ook Joey van Putten traint weer licht. Op het appèl ontbraken deze middag Pascal Boom en Stijn Schuller wegens een schorsing.

In de beginfase was het Wieldrecht dat vol de aanval zocht. Men stuitte op de sterke defensie van Meerkerk. Al viel wel een vervaarlijk schot van Ricardo van de Bos te noteren. Meerkerk nam lanzamerhand het heft in handen. Men combineerde goed en met name Jeroen van der Hagen had hierin een belangrijk aandeel. Samen met Youri van Blanken zorgde hij er voor dat steeds de vrijstaande man werd gevonden. De na achteraf bleek mooiste aanval van de wedstrijd viel te noteren in de twaalfde minuut. Het begon bij Klaas Jan van Zessen, over vele schijven werd uiteindelijk Ruud Vink bereikt. Zijn schot werd gekeerd door de ervaren Job Sas, met zijn inmiddels 37 jaar nog steeds een betrouwbare sluitpost. Toch had ook hij geen antwoord toen twee minuten later Ruud Vink met een achteloos maar oh zo schitterende voetbeweging Meerkerk op een 0-1 voorsprong zette. Ruud kreeg nog geen twee minuten later de kans om de voorsprong te verdubbelen. Keeper Sas kreeg dit keer hulp van het hobbelige veld waardoor Ruud de bal volledig miste. In de 19e minuut was het wel raak. Een overtreding van Wieldrecht op rechts. De vrije trap, welke volgt belandt op het hoofd van Almer Kon. De kopbal van Almer verdwijnt in het doel. Keeper Sas is opnieuw geklopt. Meerkerk blijft heer en meester, maar slaagt er niet in om de voorsprong verder uit te breiden. Wieldrecht is kort voor rust dichtbij een treffer. Klaas Jan van Zessen weigert mee te werken en met een formidabele redding ranselt hij de bal uit de rechterhoek. Meerkerk kan gaan rusten met een comfortabele 0-2 voorsprong.

Na rust probeert Wieldrecht de bakens van meet af aan te verzetten. Toch staat de Meerkerk-verdediging als een huis met Gert Jan Koekkoek en Almer Kon in het centrum is er geen doorkomen aan voor Wieldrecht tot aan de 51e minuut. Een ongelukkige actie in het strafschopgebied – een aanvaller van Wieldrecht gaat over de knie bij Almer Kon - leidt tot een strafschop. Marco Vrolijk weet wel raad met dit buitenkansje en verzilvert de penalty.

Meerkerk mag van gelukspreken dat het vizier van Ralph Verschuren niet op scherp staat. Zijn schot gaat ver naast. Verder blijft Meerkerk gemakkelijk overeind. Thomas Mulders in het veld gekomen voor Martijn van der Hagen heeft zelfs de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Uit een pass van Jeroen van der Hagen komt Thomas oog in oog met keeper Job Sas. De uithaal van Thomas is een prooi voor de doelman van Wieldrecht. Ook bij een kopbal van Thomas uit een vrije trap, is doelman Sas opnieuw de baas. Scheidsrechter Van Herk uit Groot Ammers, die uitstekend leidt deze middag, bestraft doelman Klaas Jan van Zessen met geel voor zoals dat zo mooi heet “vertragen spelhervatting”. De wedstrijd lijkt als een nachtkaars uit te gaan. Wel is er nog een prachtige mogelijkheid voor Ruud Vink. Zijn schot uit de draai is opnieuw een prooi voor keeper Job Sas. Meerkerk lijkt eindelijk weer eens de volle winst te pakken. Youri van Blanken krijgt nog geel in de slotfase. Een kaart met gevolgen, want het is zijn vierde kaart dit seizoen. Jammer dat Youri hierdoor de wedstrijd tegen Sliedrecht moet missen. Ook deze middag was Youri weer van ongekende waarde voor het team. Het lijkt het laatste noemenswaardige feit deze middag. Dan slaat het noodlot toe. Een alles of niets inzet van Wieldrecht kant. De bal wordt door de ingevallen robuuste spits Marcel Slagboom op de lat gekopt. De Meerkerk verdediging staat als aan de grond genageld en vergeet in te grijpen, waardoor het voor één van de kleinste mannen op het veld Ralph Verschuren een koud kunstje is om de bal in het lege doel te koppen. We schrijven de 94e minuut. Scheidsrechter Van Herk laat nog wel aftrappen, maar na twee omwentelingen van de bal besluit hij het voor gezien te houden en fluit af. De Meerkerk-spelers blijven vertwijfeld achter. Een zekere overwinning wordt uit handen gegeven. Het negende gelijke spel dit seizoen is een feit.

Laten we het toch positief zien. Dit jaar is er nog niet verloren, hetgeen overigens ook geldt voor Wieldrecht dat het gelijke spel koestert, als ware het een overwinning. Meerkerk mag zich gaan opmaken voor de krachtmeting in en tegen Sliedrecht. Gemakkelijk zal het zeker niet worden in het Baggerdorp, maar onze jongens hebben dit seizoen al meerdere malen aangetoond over de nodige veerkracht te beschikken. We zullen het gaan meemaken volgende week.