70'

A-Junioren, A1, 1e klasse B

5 februari 2011 12:30

Jakobs, J.

Met op de bank: 2 Reserves (Coen en Koen) en de geblesseerde Jesse konden we op een winderig en grijs sportpark beginnen aan de inhaalwedstrijd. Als team werd er gekozen om in de eerste helft met de wind mee te voetballen. Wie weet of hij zou gaan draaien of gaan liggen.

Ons doel was om in ieder geval  revanche te nemen voor de forse nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Rijsoord.  Daarnaast zouden we met een overwinning kunnen doorstomen naar de middenmoot . We moeten wachten tot de 9e minuut voordat er een kans kwam via een voorzet van Dennis die net door Mathias werd gemist.  Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander en op momenten dat zij wilden uitbreken/aanvallen, stuitten zij op de verdediging van ons die als een blok functioneerde. Met veel enthousiasme en een hoge portie werklust werd er geprobeerd om hun verdediging te omspelen en de keeper te testen. In de 14e minuut kon Tim op doel schieten maar zonder gevaar. Zijn herhaling in de 30 e minuut leverde ook niet het gewenste resultaat op. Nog 15 minuten tot de rust en dan zou de wind moeten draaien. Het moest dus snel gebeuren: dan maar met afstandsschoten. Dennis werd daarom gewisseld voor Coen (zie vorige verslag), maar jammer genoeg bleek dat ook niet doeltreffend. Het team hield zich gemakkelijk staande en de bankzitters waren dan ook verbaasd dat we de thuiswedstrijd van hen hadden verloren.  Dan maar met de wind op kop, de tegenstander verschalken.  Het wedstrijdbeeld in de 2e helft veranderde wel, want er kwamen meer lange ballen richting onze verdediging. Met hand en tand en voet en hoofd werden de ballen weggewerkt. Ook Mathijs moest nu geconcentreerd blijven en hopen dat hij niet verrast werd door een schot zoals in de eerste wedstrijd. De eerste goede kans was echter toch voor ons, want in de 53e minuut schoot Tim de bal van dichtbij op de kruising. Geen geluk dus, maar het leverde wel wat zelfvertrouwen op en er werd nog een schepje bovenop gedaan. Met als aanjager René en Tim op het middenveld probeerden ze de beweeglijke voorhoede te bereiken. In de 60e minuut mocht Koen van de B1 als verse kracht voor H-J invallen en dat deed hij niet onverdienstelijk. Zoals wel vaker gebeurt als je zelf niet scoort dat je een tegendoelpunt om je oren krijgt. Echter een goede reflex van Mathijs wist dat bij een corner van hen te voorkomen. Gewaarschuwd! Jazeker,  want 3 minuten later een kans voor Floren; 2 minuten daarna een kans voor Coen. Beide pogingen zonder succes, maar dan de 70e minuut. Benjamin dacht als het niet met gewoon voetbal lukt, dan maar een goocheltruc. Als we het goed gezien hebben, nam hij de bal met zijn hak (rechter voet) mee, plaatste hem met effect voor zijn linker en haalde verwoestend uit. 0 -1 . Terecht natuurlijk, gezien het wedstrijdbeeld. We waren er nog niet; dat beseften wij maar ook onze tegenstander. Er kwamen tussen de 70e en 85e minuut meer kansen dan in die hele periode er voor. Het ging als volgt: Benjamin tegen de keeper, Benjamin tegen de keeper; Coen tegen de keeper, Coen tegen de keeper, Coen tegen de keeper. Neen de toetsen blijven niet hangen; dit was de realiteit. Wat ook realiteit was dat onze achterhoede toen ook een steekje liet vallen en zij vrij konden doorlopen. 1 – 1. Onterecht maar wel de harde werkelijkheid ondervond ook onze dug-out. Maar het was nog niet afgelopen want ook Mathias kon wat Benjamin en Coen ook geprobeerd hadden: hoe vaak in 1 minuut kan ik de keeper raken (met de bal!). Heel vaak dus maar dit leverde dus niet de overwinning op. En ik maar klagen dat mijn rug zeer deed; wat moet de keeper wel niet gevoeld hebben? Conclusie: hard gewerkt bij een harde wind met als resultaat 1 puntje.