40'

A-Junioren, A1, 1e klasse B

15 januari 2011 12:15

Mauritsz, A.

De eerste krachtmeting na de wintersport was vandaag een feit. Gezien de stand in de competitie was het van essentieel belang dat we zouden gaan winnen. Ondanks de regen van afgelopen week was het veld goed bespeelbaar; dit  tot verbazing van onze tegenstander. Was de scheidsrechter uit Zundert toch niet voor niets gekomen.

Dat de trainer niets aan het toeval wilde overlaten, bleek wel uit de reservebank met 4 wisselspelers. Met veel beleving werd er aan de wedstrijd begonnen en hierdoor werd de tegenstander aardig onder druk gezet maar het leverde ons nog weinig kansen op. Meerkerk maakte het spel en Unitas wachtte geduldig af. Soms te want er sloop wat nonchalance in hun spel. Dit leverde een klein kansje op voor Jesse na een pass van Mathias maar geen doelpunt. De eerste grote kans was voor Floren die zijn tegenstander uitkapte en vrij op doel kon schieten, maar hij raakte de bal niet goed. Deze misser gaf Unitas meer vertrouwen en zij begonnen wat meer te combineren. Nu moesten wij wat meer achteruit voetballen met hier en daar wat lichte overtredingen.  Tot de 20e minuut nog geen enkele kans voor Unitas, maar zoals wel vaker gebeurd werd een vrije trap richting 2e paal niet goed weggewerkt en ondanks het gegrabbel van de keeper en een ultieme poging van de verdediging belandde de bal in het doel: 0 – 1. . Pech, balen en opnieuw beginnen.  Onverdiend maar wel de harde werkelijkheid. De ruggen werden gerecht om die achterstand weg te werken. Echter kort na die eerste treffer kreeg Unitas een corner. Iedereen op zijn plaats gezet. De bal leek door Mathijs gepakt te kunnen worden maar deze werd door de wind ( volgens de verdediging) meegenomen en belandde bij de 2e paal op het hoofd van een tegenstander die kon inkoppen: 0 – 2. Dit was pech ² en balen² en dat moesten de reclameborden ontgelden.  Maar Meerkerk is Meerkerk niet en de A1 is de A1 niet als we nu bij de pakken zouden gaan neerzitten, toch?! Het zou moeilijk worden maar niet onmogelijk (zou later ook blijken). Met een tevreden Unitas en een furieus Meerkerk werd er voor de rust nog gezocht naar de aansluiter. En al voetballend,  strijdend en combinerend  kwam de bal voor Youri zijn linker die hard uithaalde. De keeper kon de bal alleen maar stompen waarna Floren snel reageerde en de bal in kon tikken. 1 – 2. Dit keer gejuich vanaf de zijlijn. Een goed uitgangspunt om de rust in te gaan dachten we aan de zijlijn, maar de spelers dachten er anders over, want zolang je  de wind in de rug hebt, maak je meer kans op nog een treffer. En jawel een goede combinatie vanuit rechts opgezet  gaf Youri weer een kans om uit te halen. Deze keer ketste de bal af op de kruising, terug in de 16 meter en zoals het een spits beaamt, reageerde Jesse alert en maakte de gelijkmaker. 2 – 2. Met deze terechte stand gingen we de rust. Een aantal spelers waren moegestreden, maar met een paar frisse spelers nog inzetbaar, kon de 2e helft beginnen. Vanaf de 45e minuut was duidelijk dat de strijd nu pas begon. Unitas deed er duidelijk een schepje bovenop en met de wind mee en de hun bekende lange ballen zorgden ze regelmatig voor gevaarlijke situaties voor ons doel. Met kunst en vliegwerk van onze verdedigers en zeker ook het voetenwerk van Mathijs werd er niet gescoord (met geluk en gelukkig). Dit zinde de spelers niet en het spel werd harder maar niet unfair. Ook vanaf de zijlijn werd er verbaal gereageerd op beslissingen van de scheidsrechter, die goed floot maar ook het spel vaak moest stilleggen;  ten koste van de inhoud van de waterzak. Alles in het heetst van de wedstrijd!  De beste kansen kwamen in het 2e deel van de 2e helft voor Meerkerk:  Jesse schoot nog een keer tegen de keeper na een goed opgezette aanval van Jim; een vrije trap van Tim naar Youri die deze keer geen keeper en geen lat raakte en een aantal vrije trappen vanwege acrobatische en later ook krampachtige acties van Jesse. Dat de scheids na 91 minuten affloot,  voelde  voor ons aan als een overwinning en voor de tegenstander als een verlies. Dit resultaat was alleen mogelijk door een collectief goed voetballende A1. Met een lege waterzak dropen ze af!